POVRATNIKI

Ansambel se vrača v isti zasedbi

Ansambel iz Ivančne Gorice se je po nekajletnem premoru vrnil na sceno z novo polko in videospotom Ugasnile so luči.
Fotografija: Spet so postali aktivni. FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Spet so postali aktivni. FOTO: OSEBNI ARHIV

Četudi so si vzeli nekaj let premora, v ansamblu Povratniki v tem času ni bilo kadrovskih sprememb, še vedno se med člani prepletajo tako sorodstvene kot prijateljske vezi. Pevec Damjan Zajc ima ob sebi ženo Mojco, ki poje, je basistka in klaviaturistka ter sestra harmonikarja Boštjana Slane in kitarista Francija Slane, z njimi pa ni nič v sorodu baritonistka in basistka Monika Grabrijan. Ansambel je že nastopal na festivalskih odrih, bili so na Vurberku in v Dolenjskih Toplicah, prejeli so nekaj nagrad, na festivalu Debeli hrib so postali absolutni zmagovalci in dobitniki plakete Toneta Kozlevčarja.

Spominski kovanec za peto obletnico

Ugasnile so luči za vrnitev na narodno-zabavno sceno FOTO: O. A.
Ugasnile so luči za vrnitev na narodno-zabavno sceno FOTO: O. A.
Ob peti obletnici delovanja jim je župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, od koder so doma, podelil spominski kovanec občine. In zakaj si je ansambel vzel premor? Ta je bil sicer koristen, saj se lahko pohvalijo, da so, medtem ko niso nastopali, pridelali toliko podmladka, da jih je že skoraj za dva ansambla, imajo namreč že kar devet malih povratnikov. Mojca in Damjan ter Monika so naraščaj dobili v dobrem letu in pol: Mojca in Damjan še enega sina, Monika pa hčerko. Poldrugo leto zatem je prvič postal očka kitarist Franci, zato so se vsi malce bolj posvetili družini. Čeprav niso nastopali, pa so se srečevali na vajah, saj brez narodno-zabavne glasbe ne morejo. »Z njo si polnimo baterije pa tudi srca našega občinstva,« pravi Monika Grabrijan. Seveda pa so pustili pečat tudi z izidom zgoščenke z naslovom Sramežljivec. Njihova najnovejša polka, s katero so se vrnili na odre, nosi naslov Ugasnile so luči. »Govori o vsakdanjih preizkušnjah mladega para. Lahko se zgodi, da se pojavi lepo dekle in poskrbi za skušnjavo, vendar se je na koncu vendarle lepo vrniti v objem tiste prave,« razkrivajo povratniki.

Ljubezen pred turisti

Glasbo in aranžma zanjo je delo Primoža Ilovarja, besedilo Dragice Šteh, zanjo so posneli videospot, glavni vlogi sta odigrala člana Ansambla Kvinta Eva Kovačič, Monikina sestra, ter Jurij Kožar. Simpatično zapeljivko je odigrala Sara Jeras. »Spot je nastal v prelepi dolini reke Krke, natančneje pri izviru Poltarce v Gradičku. Čeprav je kazalo na lep sončen julijski dan, nam je vreme malce ponagajalo, vendar smo na koncu z dobro voljo in glasbo pregnali dež. Se je pa med snemanjem zgodilo nekaj zanimivega; zaradi popularne nadaljevanke Reka ljubezni je bila Krka zelo obiskana in mimo se je pripeljal avtobus turistov. Prepričani so bili, da snemamo novi del nadaljevanke, saj smo bili ravno pri ljubezenskem prizoru,« razkrivajo povratniki, ki upajo, da bodo vsi, ki si bodo ogledali videospot, ob njem uživali, kot so na snemanju uživali in se nasmejali sami.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije