Prislužil si je televizijsko nagrado, denarja pa od nikoder

Na TV Golica se radi pohvalijo, da s predvajanjem zgolj slovenske narodno-zabavne in zabavne glasbe ozaveščajo ljudi o slovenski pristnosti, domačnosti in kulturi ter kulturni dediščini.
Fotografija: Del ekipe TV Golica FOTO: ANJA JANC
Odpri galerijo
Del ekipe TV Golica FOTO: ANJA JANC

Vladimir P. iz Postojne je pred približno tremi leti trikrat poklical na TV Golica in trikrat uganil pravilno skrito ime v Zlatem kvizu ter si vsakič prislužil po 50 evrov bruto, skupaj 150 evrov bruto. TV Golica je imela takrat sklenjeno pogodbo s podjetjem Čarli, d. o. o., Bravničarjeva 13, Ljubljana, za izplačilo denarnih nagrad nagrajencem. Tako je od njih prejel pisni obrazec, ga pregledal, podpisal in vrnil na njihov naslov.

V pravilih Zlatega kviza, objavljenih na internetnih straneh TV Golica, je bilo zapisano, da bodo denarne nagrade izplačane v 40 delovnih dneh po vrnitvi podpisanega obrazca na Čarli, d. o. o.

Malo tudi jodlajo. FOTO: K. E.
Malo tudi jodlajo. FOTO: K. E.

»Vse tri obrazce sem vrnil v dveh ali treh delovnih dneh, za kar sem si shranil tudi poštna potrdila, in do januarja 2020 so pretekli že vsi 40-dnevni delovni roki, o denarnih nagradah pa ni ne duha ne sluha na moj TRR.

Od TV Golica oziroma Čarlija, d. o. o., imam tako samo fotokopije obrazcev o prejemu denarnih nagrad v višini 50 evrov bruto in nič drugega,« zapiše Vladimir P.


Vso zadevo je poleti 2017 prijavil na tržni inšpektorat Ljubljana. Odgovorne na TV Golica so nato prijavili prekrškovnemu organu zaradi »izvajanja nepoštene in zavajajoče poslovne prakse«, kjer pa postopek teče in ni končan, prekrškovni organ nategnjenega gledalca in prejemnika denarnih nagrad do danes ni obvestil o izvedenem ukrepu zoper TV Golica.

Maja bo minilo tri leta od prejema prve nagrade v kvizu, denarja ni, Vladimir pa je prepričan, da ni edini opeharjeni, ki ga je nategnila TV Golica. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije