PO NESREČI

Težje poškodovanemu glasbeniku bodo igrali pred bolnišnico

Franc Šegovc se po hudi prometni nesreči še vedno zdravi v Slovenj Gradcu. Po lanski bolezni se je vrnil na oder in v strokovne komisije na festivalih.
Fotografija: Franc Šegovc je v vseh teh letih napisal več kot 700 viž. Foto: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Franc Šegovc je v vseh teh letih napisal več kot 700 viž. Foto: Osebni arhiv

Sredi decembra, ravno na dan, ko so se številni slovenski glasbeniki v mariborski dvorani Tabor zbrali na snemanju oddaje Silvestrski pozdrav, ki je bila na TV Slovenija predvajana na silvestrovo, in so skupaj z gledalci odštevali minute do novega leta, se je na Legnu pri Slovenj Gradcu v večernih urah, nekaj minut pred 20. uro, zgodila huda prometna nesreča.
 

Franc hudo ranjen, psiček poginil


»V pešca je na prehodu za pešce trčila 26-letna voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri Slovenj Gradca proti Kopam. Voznica in njen mladoletni sopotnik sta pešcu na kraju dogodka pomagala do prihoda reševalcev, ti so hudo poškodovanega 81-letnika odpeljali v bolnišnico. Voznica in sopotnik se v trčenju nista poškodovala,« je takrat poročala Milena Trbulin s Policijske uprave Celje.
Štirje kovači igrajo že dolga desetletja. Foto: Mojca Marot
Štirje kovači igrajo že dolga desetletja. Foto: Mojca Marot

Ta nesrečni pešec je bil Franc Šegovc, vodja, harmonikar in pevec Ansambla Štirje kovači, ki bodo letos zaznamovali, upamo, 65 let delovanja. Da je bil ravno Franc udeležen v nesreči, je nedavno v svoji reviji Muzika razkril urednik in prav tako glasbenik Domen Hren, ki je z družino Šegovc še posebno tesno povezan. Zapisal je, da je Franc v nesreči utrpel težke telesne poškodbe in se še zdaj zdravi v slovenjgraški bolnišnici, njegovemu psičku, s katerim se je odpravil na večerni sprehod, pa žal ni bilo pomoči.

Tik pred novim letom, natančneje 28. decembra, je Domen Hren na svojem profilu ​na facebooku zapisal: »Gospa Hermina (žena Franca Šegovca, op. a.), s katero smo bili v stiku še to jutro, pravi, da je njen (naš) Franc borec!« In Franc se bori še danes. Lani je prebolel pljučnico, še prej je imel druge resne zdravstvene težave, a se je s pomočjo odličnih zdravnikov in predvsem ob podpori žene Hermine vselej izvil iz najhujših težav. In spet je stal na odru s harmoniko, prav tako je bil v nekaterih strokovnih komisijah na glasbenih festivalih.
 

Molili bodo za njegovo okrevanje


Domen Hren je s Hermino redno v stikih, pravi, da se slišita vsaj dvakrat na teden, a so zadnji teden zanjo tako naporni, da si družina želi predvsem miru. Kot je še povedal Hren, muzikantje za Franca Šegovca pripravljajo velik dogodek, o katerem pa bo kaj več znano v prihodnjih dneh.

»Pripravljamo nekakšno 'romanje' na Legen in pred bolnišnico. Najprej se bomo zbrali na Legnu v cerkvici, ki je v neposredni bližini hiše Šegovčevih, in pomolili za njegovo čimprejšnje okrevanje. Pot bomo nadaljevali do bolnišnice, v roke vzeli inštrumente in mu zaigrali eno tako, kot jo znajo le še Štirje kovači,« razkriva Hren. Kdaj se bo to zgodilo, še ni znano, datum mora določiti direktor bolnišnice, saj bo to ne nazadnje logistični podvig tudi za celotno zdravstveno osebje.


»Zaenkrat pa je njegovo zdravstveno stanje stabilno,« je še povedal Hren. Seveda tudi mi tako kot številni muzikantje želimo Francu Šegovcu čimprejšnjo vrnitev domov in tudi na odre. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije