LJUBEZEN PO DOMAČE

Razkrivamo, zakaj Vesna ne zna niti besedice angleško

V njenem kraju je bila obvezni tuji jezik nemščina.
Fotografija: Jožko in Vesna sta bila v recepciji povsem izgubljena. FOTO: Voyo.si
Odpri galerijo
Jožko in Vesna sta bila v recepciji povsem izgubljena. FOTO: Voyo.si

Simpatična kmetica Vesna Šošterič iz Ljubezni po domače je v zadnjih tednih s svojo posrečenostjo navdušila Slovence. Gledalci so se pošteno nasmejali »fačuziju«, nato še »čafuziju«, precej prahu pa je dvignilo tudi njeno romantično potovanje, ko je z Jožkom odpotovala na Češko. Tam sta se zaljubljenca znašla v strašni zadregi, saj nista znala niti besede angleško. »'Sloveniš'? 'Ingliš' nič,« je takrat v recepciji dejala Vesna. 

Pisala nam je bralka, ki se sprašuje, kako je mogoče, da človek, ki je naredil osnovno šolo, ne zna reči niti »da« ali »ne« v angleškem jeziku. O tem smo povprašali ravnatelja Osnovne šole Kozje, ki jo je v mlajših letih obiskovala tudi Vesna. Ravnatelj Roman Gradišek je potrdil, da je resničnostna zvezdnica kot otrok gulila klopi v njihovi šoli.

Na vprašanje, kako to, da njihovi nekdanji učenci sploh ne govorijo angleško, je bil ravnatelj kratek in jedrnat. »V času njenega šolanja (in še kar nekaj let po tem) je bila tuji jezik na naši šoli nemščina,« je pojasnil Gradišek.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije