DVOJNA KORIST

Pozavnistu iz Katarja odpoved izročil detektiv

Članu Simfoničnega orkestra RTV izredna odpoved Šuler je bil veliko v Katarju, malo v Ljubljani, plači pa dve.
Fotografija: Mihael Šuler. Izredna odpoved. FOTO: RTV SLO
Odpri galerijo
Mihael Šuler. Izredna odpoved. FOTO: RTV SLO

Potem ko smo novinarji Bulvarja odkrili, da Mihael Šuler, pozavnist RTV Slovenija v rednem delovnem razmerju za polovični delovni čas, v resnici ne le živi v Katarju, ampak v svojo pozavno piha tudi v katarskem filharmoničnem orkestru, je mesec pozneje postalo jasno, da je Šuler za orkester, ki ga podpiramo davkoplačevalci in davkoplačevalke, odpihal svojo zadnjo simfonijo.


Iz službe za odnose z javnostjo so potrdili, da so mu izročili izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi. Po naših informacijah mu jo je v ponedeljek vročil detektiv. Spomnimo, da je Šuler do našega razkritja približno dve leti živel in igral v glavnem mestu emirata v Dohi, mestu, ki mu poznavalci eksotičnih destinacij pravijo kar novi Dubaj, toda plačo – okoli tisoč evrov na mesec – je vlekel tudi na javni televiziji.
Ljubljanski simfoniki FOTO: RTV SLO
Ljubljanski simfoniki FOTO: RTV SLO

Redko je bil navzoč na vajah, snemanjih, koncertih, z delodajalci pa si ji dopisoval – po elektronski pošti. Kako pa drugače, od ene do druge službe je dobrih pet tisoč kilometrov, polet je dolg kakšnih sedem ur, pri tem je treba vsakič plačati nekaj sto evrov za letalsko vozovnico, in to vsak delovni dan, zato je to neizvedljivo, pa če si še tako dober pozavnist.
Zoper umetniško vodjo Simfoničnega orkestra RTV Slovenija Majo Kojc disciplinskega postopka niso uvedli, zoper violinistko Sonjo Trampevsko, ki kot Kojčeva ni mogla opaziti, da pozavnista ni v državi, pa so ukrepali.


Več preberite v tiskani izdaji Slovenskih novic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije