POTOVANJE

Opa, to so skrite sanje radijskega voditelja. Začnejo se na S

Voditelj Radia 1 Miha Deželak je velik del sveta prepotoval zaradi poročanja s športnih prireditev, rad pa dopustuje tudi na morju, v gorah in toplicah.
Fotografija: Zadnja leta dopust prilagajajo najstarejši hčerki Mojci, ki v poletni sezoni igra odbojko na mivki.
Odpri galerijo
Zadnja leta dopust prilagajajo najstarejši hčerki Mojci, ki v poletni sezoni igra odbojko na mivki.

Povsod je lepo, doma najlepše. Tako meni tudi voditelj Radia 1 Miha Deželak. »Lepo je lahko tudi na domačem vrtu, sploh če si obkrožen z ljudmi, ki jih imaš rad,« pravi.

Lansko in letošnje leto bodo namreč dobršen del počitnic preživeli doma. In to delavno. »Sploh zadnji dve leti moramo varčevati pri načrtovanju in izvedbi dopusta, ker smo denar porabili za nakup in obnovo hiše iz leta 1962. Z veseljem se začasno odpovedujemo dopustniškemu luksuzu, saj smo se selitve ravno pred novim letom iskreno veselili,« razkrije.

Sicer pa jih ne glede na vse še vedno najbolj vleče na morje. »V otroštvu smo s starši vedno kampirali na morju in nikoli nismo šli za manj kot vsaj za tri tedne. Podobno prakticiramo tudi zdaj z družino, le da smo v zadnjih letih kamp zamenjali za apartmajske hišice ali kar za hotel mama. Moji starši so namreč kupili manjše stanovanje v Maredi in je to za našo petčlansko družino najceneje.« Zadnja leta dopust nekoliko prilagajajo najstarejši hčerki Mojci. V poletni sezoni igra odbojko na mivki, in ko se z reprezentanco odpravi na tekme v tujino, gre družina z njo kot navijači, tako združujejo prijetno s koristnim.
Veliko držav je radijec obiskal službeno. Foto: osebni arhiv
Veliko držav je radijec obiskal službeno. Foto: osebni arhiv


Najboljši dopust doslej so preživeli v morsko-planinski kombinaciji. »Najprej smo dva tedna preživeli na morju, nato pa smo se za en teden preselili na svež gorski zrak v Trenti. Najbolj nam je v spominu ostal rafting na podivjani Soči, ki je bila po nevihti neobičajno visoka, deroča in tudi drugačne barve,« pravi.

Dopust oziroma bolje rečeno potovanje, obarvano delavno, je Mihu nekajkrat omogočil tudi Radio 1. »V zadnjih letih sem poročal iz Turčije, kjer sem doživel sanjski uspeh slovenskih košarkarjev, pa iz Sočija v Rusiji, kjer so slovenski športniki osvojili neverjetnih osem olimpijskih medalj. Zlate medalje Tine Maze ne bom nikoli pozabil, saj sem stal ob njenih starših in v neposredni bližini predsednika države Boruta Pahorja, ki je fanatično mahal s slovensko zastavo. Bil sem tudi z nogometaši v Argentini in Urugvaju, v Moskvi pa tudi v Republiki Južni Afriki. S košarkarji sem bil tudi v Litvi in na Kanarskih otokih. S študentsko reprezentanco sem bival celo v olimpijski vasi, ko sem poročal z univerzijade v Južni Koreji. Pa še bi lahko našteval,« navdušeno pravi.
Morje je zakon, a tudi toplice niso le za upokojence, je spoznal Miha Deželak. Foto: osebni arhiv
Morje je zakon, a tudi toplice niso le za upokojence, je spoznal Miha Deželak. Foto: osebni arhiv


Trenutno se ne valjajo ravno v denarju, zaradi vseh stroškov, ki jih imajo z urejanjem doma, zato za zdaj njihov sanjski dopust ni dosegljiv. »Nekoč bi rad izpolnil željo ženi Ireni, da bi počitnice preživeli na Sejšelih. To si res želi. No, pa saj bo,« je prepričan.
Je pa precej spremenil mnenje glede nekaterih destinacij. »Še pred par leti sem trdil, da so toplice le za upokojence. Potem pa smo poskusili, kako je to videti, in moram priznati, da imam zdaj povsem drugačno mnenje. Ne le da se imam dobro, tudi drugim priporočam, da kdaj obiščejo kakšno termalno riviero, hehe. Vsaj podaljšan vikend z razvajanjem v katerih od slovenskih term je lahko čudovit. Lani po dobrodelni kolesarski akciji Deželak junak sem bil z družino povabljen v Rogaško Slatino, kjer nam je Grand hotel Sava Rogaška omogočil razvajanje na celi fronti z masažami, savnami, bazeni, džakuzijem in odlično hrano. In ugotovil sem, da to ni samo za upokojence, ampak še kako prav pride tudi mlajšim ali malce mlajšim. Tudi čisto malce preventivno,« še pove. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije