OBLEŽAL

Ne boste verjeli, zakaj je zbolel znani Slovenec

Štajerski Brendi ima težave s snegom.
Fotografija: Zbolel je zaradi kidanja snega. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Zbolel je zaradi kidanja snega. FOTO: Osebni arhiv

Da jo zima lahko zelo zagode in da pri tem ne izbira, smo se pred kratkim lahko spet prepričali vsi. Nejevoljneže z lopatami v rokah je bilo videti po vsej Sloveniji, ko so si prizadevali odstraniti kupe snega po obilnem sneženju. Mednje spada tudi Štajerski Brendi, ki je sneg letos kidal že precejkrat. »Prevečkrat. Pa se mi zdi, da bolj ko ga kidaš, več ga je.«

Običajno ne očisti le okolice hiše, kjer stanuje, ampak tudi vsaj del ceste in pločnika v ulici. In praviloma je pri čiščenju skupnih površin med prvimi. Tako je bilo tudi letos. Po začasni zmagi nad snegom na domačem dvorišču se je bojevito lotil še dela ulice v naselju, kjer stanuje. Očitno preveč zagnano, saj je zaradi kidanja zbolel.

»Kot kaže, sem se preveč ogrel, bilo mi je vroče in sem se malce spotil, pa sem za kratek čas slekel bundo. Očitno je bilo prehitro in preveč, saj se me je posledično lotila bolezen, da sem za nekaj dni obležal,« pravi. V času, ko je odmetaval sneg na ulici, je bil sam, poleg ni bilo nobenega drugega soseda. Očistil je le del ulice, a očitno prevelik. »Za to, da sem zbolel, niso krivi sosedje, čeprav sem čistil javno površino. Pač, tako se je zgodilo. Ko preseneti in jo zagode močno sneženje, ne moremo čakati in se zanašati zgolj na druge, ampak je treba pljuniti v roke in se lotiti čiščenja. Tokrat sem pač imel smolo,« še pojasni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije