NA KORČULI

Nagrada v roke Slovencu

To nedeljo bodo na festivalu Marko Polo Fest na Korčuli nagradili Roberta Fickerja. Na družabnih omrežjih je njegova skladba dosegla 18.634 ogledov in 927 všečkov.
Fotografija: Družbo na dopustu mu je delala njegova Žana, ki jo bomo videli tudi v videospotu.
Odpri galerijo
Družbo na dopustu mu je delala njegova Žana, ki jo bomo videli tudi v videospotu.

Po nedavnem Splitskem festivalu, na katerem se je s skladbo v hrvaškem jeziku Kad vidin Boga uživo predstavil mladi Korošec Luka Basi in prejel nagrado – skladba, za katero je glasbo ustvaril Raay, besedilo pa Nenad Ninčević, je bila tri dni pred festivalom najbolj klikana in poslušana na youtubu –, si je podobno čast že pred festivalom Marko Polo Fest, ki bo od petka do nedelje potekal na Korčuli, zagotovil naš pevec Robert Ficker, ki našo južno sosedo prav tako osvaja z baladami v hrvaškem jeziku.
Robert Ficker si je energijo nabiral na različnih hrvaških otokih. FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV
Robert Ficker si je energijo nabiral na različnih hrvaških otokih. FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV

Minuli konec tedna so namreč organizatorji na facebooku objavili, da je zmagovalec družabnih omrežij Slovenec Robert Ficker, ki se bo na festivalu predstavil s pesmijo Šečer i sol (Sladkor in sol). Njegova pesem je zabeležila 18.634 ogledov in 927 všečkov.

​Robert si je še pred nastopom privoščil dopust na otoku Cres, od tam je odpotoval na Lošinj ter rajski Ist v srednji Dalmaciji, zdaj pa je že na poti v Split, od koder se bo na Korčulo odpeljal s trajektom. »Tam bom vse do nedelje, ko se bo festival končal, in upam, da sem si za nastop nabral dovolj novih moči,« je povedal za Slovenske novice.


Založba Menart bo na youtubu nato objavila videospot za pesem Šečer i sol, ki ga je ekipa zagrebške videoprodukcije Hit posnela pri nas, na Veliki Planini in v Kamniški Bistrici. V njem poleg Roberta nastopata njegov prijatelj Miki in dekle Žana

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije