POKLON

Lepotica Nuška in zver Filip

Tomaž je Marlenno pustil doma.
Fotografija: Nuška Drašček in Nace Junkar FOTOgrafije: MEDIASPEED.net
Odpri galerijo
Nuška Drašček in Nace Junkar FOTOgrafije: MEDIASPEED.net

Vsi poznamo Disneyjevo Zver, ki se zaljubi v Lepotico in po številnih zapletih, vzponih in padcih seveda živita srečno do konca svojih dni. V ljubljanski operno-baletni hiši so na oder postavili istoimensko delo ameriškega skladatelja Philipa Glassa, ki je malenkost drugačna od omenjene pravljice. Ljubljanska uprizoritev je nastala kot poklon skladateljevi 80-letnici v režiji Matjaža Fariča.
Tomaž Mihelič
Tomaž Mihelič

Za Fariča sta bila izziv predvsem libreto in glasba. Slednja je namreč nastala po filmu, kar pomeni, da se prizori menjujejo hitro, dialogi so razkropljeni, pojavljajo pa se tudi stranske replike. A vse to samo pripomore k odličnosti te opere, kjer je vlogo Lepotice odpela Nuška Drašček, v Zver pa se je prelevil Filip Bandžak, češki baritonist.
Nuška Drašček in Nace Junkar FOTOgrafije: MEDIASPEED.net
Nuška Drašček in Nace Junkar FOTOgrafije: MEDIASPEED.net

Nekaj lepotic, lepotcev in zveri pa se je našlo tudi v občinstvu. Srečali smo Naceta Junkarja, kar niti ni bilo presenečenje, saj je v ljubljanski operi reden gost. V zgodbi je užival tudi Tomaž Mihelič, ki ga veliko ljudi pozna po njegovem alter egu, Marlenni, glavni v skupini Sestre. Tokrat je Marlenno pustil doma in se dogodka udeležil v elegantno-športni opravi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije