PREMALO ČASA?

FOTO: Poslanka SDS se mu je odpovedala

Postavna poslanka je delila 15 let stare spomine.
Fotografija: Poslanka SDS Eva Irgl. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Poslanka SDS Eva Irgl. FOTO: Instagram

Poslanka Eva Irgl, ki je v javnosti znana kot ena najlepših slovenskih političark, je na instagramu delila 15 let staro fotografijo, ki jo je posnela leta 2003 oziroma 2004. S sledilci je delila svoje spomine iz Avstrije, ko je opravljala tečaj golfa.

»Tečaj sem sicer opravila, golfa pa nisem več igrala,« je zaupala postavna poslanka. Zakaj je nad golfom obupala, ni razkrila, a se zdi, da ji je življenje začrtalo drugačno poklicno pot. Leta 2004, torej pri svojih 27 letih, je postala najmlajša poslanka v stranki SDS, kjer je še danes.


A bolj kot z vprašanjem, zakaj se je Irglova odpovedala golfu, se sledilci strinjajo, da je Eva še vedno lepa in da se ji na videzu ne pozna petnajst dodatnih let. »Ja pa saj ni nobene spremembe v izgledu! Mislim, da je zdaj po 15 letih Evica celo lepša!« je eden od komentarjev.

Malomarnost, vzvišenost ali kaj tretjega?

Morda lahko pripomnimo, da je poslanka res lepa, a bi lahko vseeno nekoliko bolj skrbela za slovenski jezik. V njenih zadnjih objavah smo namreč zasledili nepravilno besedno zvezo, ko je zapisala, da je »delala tečaj z golfa«. Pravilno je namreč tečaj golfa.


Prav tako se je na nedavnem obisku v Italiji pohvalila, da je pila »capuccino« in da bo jedla »mortadello«. Če je že želela naglasiti besede v italijanščini, bi lahko pravilno zapisala cappuccino, a bi bilo po našem mnenju za funkcijo, ki jo opravlja, in za vrednote, ki jih izpostavlja, povsem dovolj in na mestu, če bi kapučino in mortadelo kar poslovenila.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije