IZKUŠNJA

Za Almo žrtvovali ovco in ji postregli njene organe

Objavljeno 01. september 2015 14.36 | Posodobljeno 01. september 2015 14.36 | Piše: A. K.

Pravi, da je juho s težavo pojedla.

Alma je v Iranu doživela nepozabno izkušnjo.

Pred kratkim se je začela nova sezona kuharskega šova Gostilna išče šefa.image Znanja željni kuharji in slaščičarji so se že vselili v svoj novi dom in začeli borbo za glavno nagrado 100.000 evrov, komentatorji pa so že nabrusili svoje jezike. Stari znanki Iryni Osypenko Nemec sta se na komentatorskih stolčkih pridružila slaščičarski mojster Karim Merdjadi, ki se je šolal na priznani kuharski šoli Le Cordon Blue, in podjetnica Alma Mujezinović, ki z možem vodi projekt Odprta kuhna.

Nenavadna hvaležnost

Alma je v prvi oddaji prebila led z opisom najbolj nenavadne jedi, ki jo je doslej poizkusila. »Ko sem pred leti potovala po Iranu, sem obtičala v puščavski vasici, kjer so me domačini gostoljubno povabili v svoj dom. Pripravili so mi tradicionalno in zelo zanimivo jed – zaklali so ovco, vse njene notranje organe pa skuhali v juhi, ki so mi jo nato svežo servirali. To je bil njihov način prikaza hvaležnosti za obisk. Lahko povem, da sem tisto juho s težavo pojedla, je pa bilo zanimivo in predvsem neponovljivo,« je Alma povedala v intervjuju za spletni portal zadovoljna.si.

Deli s prijatelji