Kako se počutite?
Zelo dobro. Vesel sem, ko vidim, koliko ljudi me je podpiralo v tekmovanju. Nisem pričakoval toliko lepih odzivov, mnenj in spodbudnih besed, so pa zato občutki še toliko lepši. Žal se je moja pot v MC-kuhinji zaključila, ampak zdaj pa novim ciljem, novim zmagam naproti.
Ste pričakovali, da vas bo Jernej premagal?
Ne. Pričakoval sem, da bova ostala oba. Imela sva popolne krožnike, pokazala sva borbo in željo, močnejšo od marsikaterega sotekmovalca. Žal se niso tako odločili. Sprva sem mislil, da bi imel raje, da greva oba dalje, pa potem kasneje na kakšnem izzivu izpadeva. Ampak zdaj, ko se ozrem nazaj, pa bi ponovil Jernejevo misel, da se vse zgodi z razlogom, in res je tako. Vesel sem, da sem dal vse od sebe.
Če bi se lahko vrnili, kaj bi spremenili na svojem krožniku?
Če rečem malce v šali, dodal bi svinjsko ribico. Ampak šalo na stran, ne, ničesar ne bi spremenil. To je moj krožnik, to sem jaz.
Nekateri so kritizirali Luko, ker ni argumentiral, zakaj je zmagal Jernej, in da naj bi bil ješprenj glavna sestavina, ne pa ribica. Ali tudi vi tako menite?
Rekel bom tako, kot mislim: zelo rad imam konstruktivno kritiko. Samo tako lahko zrastemo, se naučimo novih stvari, popravimo napake.
Nekateri menijo, da ste bili nepravično izločeni in da so ostali tekmovalci Jerneja opozorili, da je njegova svinjska ribica surova. Kaj menite o tem?
O tem, kaj je pravično in kaj ni, jaz ne morem odločati. Sem preveč čustveno vpleten v situacijo, da bi lahko objektivno ocenil zadevo. Za to imamo sodnike. Lepo od sotekmovalcev, da so pomagali prijatelju. Pomagali so tudi meni, da sem se obdržal na realnih tleh in dokončal popolno jed. Za to se jim zahvaljujem.
Z Jernejem sta se dobro ujela. Kakšno je vaše mnenje o njem kot o kuharju?
Res je. Nejc je dober kuhar. Njegove spretnosti z nožem so neverjetne, kar za zgled. Škoda, da se sprva ni mogel najti v MC-kuhinji. Imel je nekoliko kiksov in težav. Mislim, da se ni sprostil in pustil svoje duše, svoje motivacije in želje na krožnikih tako kot jaz. Mi je pa obljubil, da bo od zdaj naprej tudi on tak. Jaz verjamem vanj in upam, da bom lahko navijal zanj v finalu.
Kako gledate na ostale tekmovalce? Kdo ima največ in kdo najmanj možnosti za zmago?
Vsi vemo, da je to šov, in vsak šov je odvisen do neke mere od sreče. V kuhinji je bilo 16 najboljših ljubiteljskih kuharjev. Vsi imajo možnosti. Odvisno je samo, kdo bo naredil več napak in kdo manj.
Je bilo v šovu kaj takega, kar se vam je zamerilo?
Mislim, da na prvo žogo ne bi našel odgovora.
Kaj vam je bilo v MasterChefu najbolj všeč?
Predvsem kuhinja. Imel sem na voljo vse. Kar sem si zamislil, to sem lahko naredil. Užitek je kuhati v kuhinji neskončnih možnosti. Še bolj pa so me navduševali super sotekmovalci. Naučili so me veliko novega, veliko smo se nasmejali.
Kdo od sodnikov je najbolj strog, pred kom ste najbolj trepetali?
Haha, mislim, da sem se najbolj bal Alme. Je stroga sodnica, zahteva popolnost in dobro ve, kako se kuharskim stvarem streže.
Kakšni so vaši načrti za naprej?
Najprej dokončati faks, diplomirati ter nadaljevati študij. Kar se pa kuhanja tiče, si želim svojo kuharsko oddajo. Imam že nekaj idej, vendar pa si moram vzeti čas in se zadeve temeljito lotiti. Moje sanje so sicer še vedno imeti svojo restavracijo. Upam, da bom še imel kdaj čast in priložnost kuhati skupaj z vsemi sotekmovalci. Rad bi tudi naredil še kakšno jed v tej kuhinji.