GOSTILNA IŠČE ŠEFA

Vesna o Iryni: Najini energiji se nista uskladili

Objavljeno 02. oktober 2015 19.27 | Posodobljeno 02. oktober 2015 19.27 | Piše: A. K.

Za 40-letno Vesno iz Kidričevega je bil usoden drugi vroči stol.

Vesna pravi, da se je njen prag tolerance v šovu znižal.

So vas nominacije sotekmovalcev presenetile in zakaj?

Presenetile so me tri nominacije, ostale niti ne. Zanimivo je slišati mnenje sotekmovalcev, kako so me doživeli, vsekakor pa je ta del za vse nas bil vsakič najtežji, saj smo se v hiši že navezali in je bilo zelo težko nominirati kogar koli.

Kaj pravite na komentarje nekaterih, da ne znate sprejemati kritik? 

Če razmislim, bi rekla, da so imeli kar prav. Ko sem v stresu, neprespana in psihično izčrpana, je moja toleranca za konstruktivno sprejemanje kritik najbrž res precej manjša. 

Kaj pa, da širite slabo energijo? 

Mislim, da je tudi to na trenutke držalo, čeprav sem na splošno pozitivna in vesela oseba. Ko pa me kaj zares zmoti, pa sem težko tiho (smeh).

O vaši slabi energiji je govorila tudi komentatorka Iryna. Kaj pravite na njene besede?

Glede na to, da ne vem, koliko nas je Iryna spremljala in katere dogodke v hiši ali Gostilni si je ogledala, mi ni jasno, kako si je ustvarila mnenje o nas. Resnično pa menim, da nisem širila toliko negativne energije, kot mi je bilo prisojeno. Dejstvo je, da si ljudje ustrezamo po energijah, ki jih oddajamo. Najini se očitno nista uskladili. 

Povedala je še, da ste za napake vedno krivili druge in Bineta. Zakaj je to rekla?

Beseda vedno je zame tukaj moteča. Tudi najboljši vodja ne more dobro uskladiti in usmerjati šibke in neizkušene skupine. Je pa za uspeh/neuspeh še vedno odgovoren vodja, seveda. Kar se tiče tega, da sem za svoje napake krivila šefa, s tem se ne strinjam. Upoštevala sem navodila, ki pa sem jih očitno, vsaj delno, narobe razumela. Bine je krasen, potrpežljiv mentor in vem, da je prav vsakemu od nas s svojimi nasveti želel samo najboljše.

Ste pričakovali, da se bo tako razpletlo in da boste morali zapustiti Gostilno?

Zdelo se mi je mogoče, prav kmalu po začetku oddaje pa je bilo očitno. Občutki med oddajo so bili mešani, še vedno pa sta bili zame obe možnosti – ali se vrnem v hišo k novi družinici ali domov k mojim, saj sem vedela, da me bodo oboji veseli. Življenje pa bo šlo naprej, tako ali drugače.

Na vročem stolu ste bili dvakrat. So bili občutki tokrat drugačni?

Prvič sem bila na vročem stolu predstavljena bolj pozitivno, drugič manj, vsekakor pa izkušnja ni bila zelo dramatična. Pač, poslušaš, odgovarjaš in čakaš, kam te bodo gledalci poslali.

Kakšen nasprotnik je bil Žan? Je zaslužil ostati v šovu? 

Žan je iskren, vesel, mlad, poln pozitivne energije in smeha. Verjamem, da ga obožuje vsa Slovenija, saj je tudi nam popestril slabe trenutke. Seveda je zaslužil ostati v šovu, to bo zanj pomembna izkušnja sploh glede na to, da se njegova osebnost še oblikuje. Resnično sem vesela, da ima priložnost za učenje in izkušnje še naprej in verjamem, da bo to dobro izkoristil. 

Kaj ste se naučili o sebi v Gostilni? 

Naučila sem se, da sem v stresu, neprespana in psihično obremenjena manj potrpežljiva, premalo samokritična in na trenutke tudi neprijetna. Na tem področju bom poskušala delati, tako da je tudi ta preizkus meja tolerance in fizičnih naporov zame izredno pozitivna in globoka izkušnja.

Kaj pa ste odnesli od kuharskega znanja?

Vse šefove brand jedi so fantastične, na pripravo hrane in kombinacije okusov bom odslej gledala mnogo širše, prav tako pa so me veliko naučili sotekmovalci, ki so mi z dragocenimi kuharskimi nasveti in recepti razširili obzorja in mojim izkušnjam dodali veliko materiala, ki mi bo v nadaljnjih kuharskih podvigih prišel zelo prav.

Ste gledalcem pokazali kaj, na kar ste posebno ponosni?

Vsekakor mi bo v izrednem spominu vedno ostal izziv na kurišču. Delati raviole sredi gozda je bil nor izziv pa še močno je deževalo, tako da sem na rezultat zelo ponosna. Vsako minuto sem uživala in se počutila resnično krasno. 

Kakšni so vaši načrti za naprej? 

Najprej še kakšen teden počitka, potem pa se bom odločila za eno od restavracij, ki me želijo v svoji kuharski zasedbi. Ostalo pa kot prej: otroci, družina, prijatelji, koncerti, knjige in občasno pravo, stoodstotno lenarjenje.

Deli s prijatelji