V Drugi violini so z radovednostjo pričakali Bineta Volčiča, saj so ga do zdaj videli le kot slavnega šefa priljubljenega televizijskega šova. Gostilno na Starem trgu vsak mesec obišče kateri izmed priznanih slovenskih kuharjev, ki posebno za goste sestavi jedilnik. Prvi pomladni mesec je tako pripadel vodji Gourmet restavracije Promenada na Bledu.
Zbranim zaigral na kitaro
Z menijem kuharskega mojstra Bineta Volčiča lahko v gostilni Druga violina praznujete gregorjevo. Odlično večerjo ob živi glasbi bodo sestavljali štirje hodi: pastinakov pire z mariniranim lososom, jabolkom, redkvico, granatnim jabolkom in hrustljavčki, juha iz rdeče pese z dimljeno postrvjo, svežim hrenom in mladim kozjim sirom, glazirana svinjska rebra s sojino omako in medom, česnovim pirejem, mlado špinačo in gobami šitake ter sladica – francoska čokoladna tortica s pomarančno peno.
»Krasno vzdušje, lepa ekipa, čudovit prostor. Vesel sem, da sem lahko izkušnje delil z vami,« je po koncu celodnevnega kuharskega druženja dejal Bine, ki je zbranim nato še zaigral na kitaro. To je spomnilo tudi na njegovo prepričanje, da je lahko hrana kulinarični rock 'n' roll. Popolno uigran tudi z violino.