GOSTILNA IŠČE ŠEFA

V Gostilni pri šefu se je le od torka do petka

Objavljeno 28. september 2015 21.50 | Posodobljeno 28. september 2015 21.50 | Piše: Anita Krizmanič

Gostilna, v kateri kuhajo tekmovalci resničnostnega šova, je odprla svoja vrata.

Bine se je zaradi napake pri predjedi jezil na tekmovalce. (FOTO: DEJAN JAVORNIK)

Gostilna pri šefu, v kateri kuhajo tekmovalci resničnostnega šova Gostilna išče šefa, je v sredo ob 13. uri odprla vrata. Med tekmovalci je bilo čutiti napetost, saj so pod budnim očesom Bineta Volčiča za javnost prvič pripravili njegove kreacije z zanimivimi okusi in imeni. Na meniju sta bili predjedi kul sipa in krompirjeva solata, glavni jedi obloženi jagenjček in skušnjava pri šefu ter sladici ljubljana split in sladka pavla. Pri njihovi pripravi so bili tekmovalci precej hitri in prve poslastice so kmalu začele prihajati na mizo, a čeprav je bilo vse videti brezhibno, se je mladim kuharjem pripetila napaka, zaradi katere je bil šef Bine upravičeno jezen: prvo naročilo oziroma vsaj pet hladnih predjedi iz sipe je na mizo romalo brez čipsa iz kaper in črnih oliv, na kar so obiskovalci opomnili tako natakarje kot Bineta. Ta je tekmovalcem Tomašu Javureku, Luigiju Petrelli in Branki Perc, ki so iz kuhinje pošiljali sipo, najprej povedal nekaj krepkih, nato pa se je opravičil gostom in dejal, da »živci delajo, a to ne sme biti izgovor«. Ob tem je vidno utrujen, saj noč pred odprtjem menda skoraj ni spal, dodal, da bodo odpravili napake in da se bodo potrudili biti boljši. »To je šele začetek. Verjeti je treba,« je še povedal Bine, ki tovrstnih spodrsljajev v kuhinji ne bo več prenašal.

Medtem ko nekateri obiskovalci niso poskusili čipsa, pa tisti, ki so predse dobili brezhibno pripravljeno sipo, nad hladno jedjo niso bili navdušeni. »Za predjed sem naročil sipo, za glavno jed skušnjavo pri šefu oziroma ribo, za sladico pa ljubljana split. Predjed iz sipe je nenavadna. Kombinacija okusov je nenavadna. Nisem vajen morske hrane,« nam je po pojedini zaupal eden izmed obiskovalcev, ki je sipo, čeprav mu ta ni bila najbolj všeč in bi, če bi imel še eno priložnost, naročil krompirjevo solato, pojedel do konca. Moški za njegovo mizo, ki je prav tako naročil sipo, je odkrito povedal, da mu ta ni bila všeč, saj je bila preveč dimljena, in nekoliko hrepeneče pogledoval proti krožnikom svojih prijateljev, ki so naročili toplo predjed. Za glavno jed je naročil jagenjčka, in bil mu je zelo všeč. Med obiskovalci smo opazili tudi mamo tekmovalke Branke, ki nam je zaupala, da obožuje sladke jedi in da ji je bila sladica ljubljana split všeč, le da sama sladoleda ne bi nikoli dimila. Hčerko z veseljem spremlja v Gostilni, a jo je malce strah, saj pravi, da se Branki pozna, da nima toliko izkušenj kot nekateri drugi tekmovalci. »Potrebuje nekoliko več časa, da se dokaže. Povedati pa moram, da ima Branka zelo razvite okuse in da je na tem področju zelo močna,« je povedala nasmejana gospa.

Z večinoma zadovoljnimi gosti smo poklepetali tudi o cenah. Za obe predjedi in sladici je treba odšteti po šest evrov, za glavne jedi pa devet evrov več, kar se obiskovalcem ne zdi pretirano, saj pravijo, da gre za resničnostni šov in si ljudje že iz radovednosti želijo obiskati restavracijo, v kateri mladi in nadobudni kuharji pripravljajo jedi pod taktirko enega najboljših kuharjev pri nas. Oboževalci šova so nekoliko razočarani le nad dejstvom, da kuhinja ne bo obratovala vsak dan, temveč le od torka do petka: Gostilna pri šefu je ob torkih in sredah odprta med 13. do 18. uro, ob četrtkih in petkih pa med 13. in 21. uro. Čeprav je bila restavracija v preteklih sezonah odprta tudi ob koncih tedna, letos ne bo tako, na POP TV pa to pojasnjujejo z besedami, da se mora odpiralni čas prilagoditi produkcijskemu procesu in da Gostilna ob vikendih ne more obratovati, ker je šov na sporedu od ponedeljka do sobote.
 

Deli s prijatelji