Priljubljeni kuharski resničnostni šov Gostilna išče šefa se 1. septembra vrača na male zaslone. Tretja sezona šova letos prinaša nekaj novosti, šef Bine Volčič pa je z ekipo že v nizkem startu. Donald Rose, kreativni direktor produkcije, je tik pred začetkom šova razkril nekaj novosti.
Preobrazba slovenske kuhinje
»Bine pripravlja jedi, ki so v gostilnah že malo pozabljene. Gre za preobrazbo slovenske kuhinje, ki jo bodo gledalci radi preizkusili tudi sami doma. Tudi nagrado smo se odločili povišati na 100.000 evrov, kar pomeni, da bo imel zmagovalec odličen zagonski kapital za uresničitev svojih sanj,« je povedal Rose.
Zahtevnejši in daljši
Pravi, da je projekt ustvaril kuharski poligon, kjer tako profesionalni kuharji kot ljubitelji vidijo potencial za svojo kariero. »Večina ljudi na avdiciji izpostavi ravno to. Da gredo po Binetovo znanje in prepoznavnost, ki ju potrebujejo v svojem poklicu. Bo pa letos zato tekma še zahtevnejša, bolj napeta in daljša. In mogoče se srečamo še s kakšnim svetovno priznanim kuharskim mojstrom,« je še namignil.