V ljubljanskem nakupovalnem centru pri Cityparku danes ob 13. uri odpira vrata trenutno najbolj znana televizijska restavracija Gostilna išče šefa. Kosila bodo pripravili aktualni tekmovalci resničnostnega šova, po katerem se restavracija imenuje. Njihova naloga je predstaviti kulinarične kreacije šefa Bineta Volčiča. Tekmovalci bodo delali v parih, kakovost jedi, ki jih bodo ponudili, pa bo odločala o njihovem obstanku v oddaji. O tem, kdo bo izločen in kdo ne, bomo odločali tudi gledalci.
In kaj prvim gostom Gostilne pripravljajo nadobudni kuharji? Za hladno predjed jim bodo postregli s kul sipo, to je s sipinimi rezanci s prahom sipe, kremo črnega korena s česnom, oljem peteršilja, sladoledom kulna, drobtinami kulna ter čipsom iz kaper in črnih oliv. Pri glavni jedi bodo obiskovalci lahko izbirali med obloženim jagenjčkom in ribjo jedjo skušnjava pri šefu. Dve možnosti bodo imeli tudi pri izbiri sladice – na voljo bosta bananina sladkarija Ljubljana–Split in biskvitni posladek Sladka Pavla.
Vrata v restavracijo Gostilna išče šefa bodo odprta vsem obiskovalcem. Mizo si je mogoče zagotoviti s telefonsko rezervacijo. Gostilna bo odprta štiri dni v tednu, od torka do petka. Vsak torek in sredo, ko bo odprta od 13. do 18. ure, bodo gostje odločali o usodi tekmovalcev. V tedenskem izzivu bodo namreč ustvarjali in stregli svoje eksotične gurmanske kreacije, ki bodo odločale o tem, ali bodo v oddaji ostali ali iz nje izpadli.
Ob četrtkih in petkih bodo v ospredju kulinarične mojstrovine chefa Bineta Volčiča. Tudi ob teh dneh bodo sodelovali aktualni tekmovalci – pod budnim očesom chefa bodo stregli njegove jedi. Kaj vse bo na jedilnem listu, je še skrivnost, na POP TV, kjer predvajajo resničnostni šov, pa obljubljajo, da se bodo gostje sladkali z značilnimi Binetovimi kreacijami, za katere je poleg tega, da so slastne, značilno tudi, da imajo zanimiva imena in zgodbo.