GOSTILNA

Tokrat kuha chefinja

Objavljeno 12. oktober 2013 21.03 | Posodobljeno 12. oktober 2013 21.03 | Piše: E. N.

Druga violina ta mesec gosti kuharsko mojstrico Vesno Čarman.

Osebje Druge violine vas bo tokrat razvajalo z dobrotami iz gostilne Pri Danilu.

Jesensko kulinarično ponudbo je v ljubljanski gostilni Druga violina obogatil obisk lastnice gostilne Pri Danilu iz Reteč pri Škofji Loki. Chefinja Vesna Čarman, ki jo uvrščajo med tri najpomembnejša imena nežnega spola v slovenski sodobni kulinariki, se je z veseljem odzvala povabilu, da bi za Drugo violino izbrala in skupaj z domačimi kuharji skuhala predstavitveni meni. S tem je nadaljevala širjenje dobre prakse, ki jo priznane slovenske kuharske osebnosti vsak mesec prenašajo iz svojih prostorov v kuhinjo gostilnice na Starem trgu. Mesečni izbor jedi lahko namreč gostje te gostilnice naročajo do konca tekočega meseca in si tako privoščijo kulinarično popotovanje kar sredi naše prestolnice.

Kuharska gostja in njen pomočnik Edo sta se hitro vključila v violinski tim in jedi so kmalu začele prihajati na mizo. Jesen lahko v Drugi violini okusite s slastnim in za žep prijaznim menijem, ki ga sestavljajo štirje hodi: bučna juha s cmočkom s praženimi bučnimi semeni, ovseni rižek s kranjsko klobaso, črno trobento in žafranom, jagenjčkova zarebrnica s pistacijo in poštokljo v prilogi in jabolčna rezina z mladim sirom.

Deli s prijatelji