DRUGA VIOLINA

Testenine bodo delali pred gosti

Objavljeno 13. marec 2014 22.14 | Posodobljeno 13. marec 2014 22.15 | Piše: S. N.

V Drugi violini tokrat Tomaž Bolka in mojster Jožef Oseli.

Izkušena piranska gostinca sta razveselila osebje Druge violine.

Stara Ljubljana bo v marcu bogatejša za privlačen skok v čase, ko so gospodinje same izdelovale testenine. Na pobudo znanega slovenskega gostilničarja, Tomaža Bolke iz Gostilne Krištof iz Predoselj pri Kranju, bodo kuharji v Drugi violini ob nekaterih dnevih pred gosti izdelovali domače rezance, njoke in druge testenine.

Juhe so rdeča nit ponudbe

Kulinarična dogajanja in razvajanja v gostilni so rezultat sodelovanja s priznanimi kuharskimi osebnostmi, ki s svojim vsakomesečnim obiskom izrazijo podporo vključevanju oseb s posebnimi potrebami v običajno delovno okolje, hkrati pa obogatijo violinsko kuhinjo s svojim znanjem. Marčni gost, kulinarični oblikovalec, kot pravijo Tomažu Bolki zaradi uspešnih inovativnih podvigov, je s seboj pripeljal družinskega prijatelja, kuharskega mojstra Jožefa Oselija, velikega svetovljana iz gastronomskega sveta, člana Francoske kulinarične akademije, nekdanjega Titovega kuharja in butlerja.

Z domačimi kuharji so pripravili raznovrstne juhe, ki so rdeča nit ponudbe, s katero se na ljubljanskem Starem trgu predstavlja Gostilna Krištof. Ne le to, v ponedeljek, 10. marca, bo ob 13. uri Druga violina pritegnila vse kuharske navdušence, saj bo kuharski šef Jožef Oseli predstavil drobce iz svoje kuharske zakladnice in neverjetnih dogodivščin, ki jih je doživel pri kuhanju za slavne ljudi po svetu. Seveda bo radovednim gostom zaupal tudi kakšne dragocene nasvete za odlično kuho.

Deli s prijatelji