GOSTILNA IŠČE ŠEFA

Šef Bine, ftrgan burek, 
seksi hobotnica 
in fensi mal‘ca

Objavljeno 09. september 2015 13.23 | Posodobljeno 09. september 2015 13.24 | Piše: A. J.

Tekmovalci šova Gostilna išče šefa so prvič kuhali za druge.

Modri so stregli malce drugačno svinjsko pečenko. Foto: Igor Modic

Tekmovalci šova Gostilna išče šefa so se včeraj spopadli z napornim izzivom: razdeljeni v tri skupine so morali pripraviti malice za mimoidoče pred trgovskim centrom Citypark v Ljubljani. Kuhali in stregli so lastne kreacije in tekmovali v prodaji.

Neučakani sladokusci in oboževalci šova so se množično zbrali pred stojnicami z mojstrovinami nadobudnih kuharjev, še preden se je dogodek sploh uradno začel. Skupine so se v tekmo, ki se je začela točno ob 11. uri, podale vsaka s svojim krožnikom: modri s svinjsko pečenko ter vlivanci iz ržene moke, malico so poimenovali fensi mal'ca, zeleni s seksi hobotnico, ki je morsko delikateso izvirno združila s solato iz breskev, in oranžni s ftrganim burekom.

Le predpriprava na naslednji izziv

»Želim si, da vsaka ekipa blesti,« nam je zaupal chef Bine Volčič, ki je priznal, da je tako kot tekmovalci ob prvem kuhanju za zunanje obiskovalce tudi sam malce na trnih. »Za zdaj mislim, da jim gre v redu. Ne morem reči, kdo bo najbolj navdušil. Vse je odvisno od njih, kako bodo znali svojo jed prodati,« je še dejal in dodal, da stavi na svinjsko pečenko, ki je po njegovem mnenju slovenskemu okusu najbližja.

Tekmovalci so si poskušali zmago zagotoviti z različnimi sredstvi. Oranžni so si denimo z imenom svoje jedi, ftrgan burek, popisali obraze. Čim bolj strateško so poskušali določiti tudi ceno. Prvi dve skupini sta prodajali obrok po 4,5 evra, zadnja pa se je odločila konkurirati z za evro cenejšo ponudbo.

Čeprav je bilo tekmovalcem jasno, da bo v izzivu zmagal tisti, ki proda največ malic, pa niso niti slutili, da je včerajšnji izziv le predpriprava na naslednjega. V njem bodo ponovili tekmo z malicami, kuhali pa bodo lahko s sestavinami, ki jih bodo s prisluženim denarjem kupili na tržnici. Novi meniji bodo šli še enkrat v boj za zmago. Ekipa, ki ji bo uspelo zmagati v obeh izzivih, bo varna pred vročim stolom.

Deli s prijatelji