PORAŽANEC MASTERCHEFA

»Problem je bil, da sem imel preveč idej«

Objavljeno 22. junij 2015 20.23 | Posodobljeno 22. junij 2015 20.24 | Piše: A. K.

Tilen se je v velikem finalu kuharskega šova Masterchef pomeril s Sašem Miljuševičem. Preverite, kaj nam je zaupal po finalu.

Tilen Stropnik.

Kaj ste pričakovali od finala, vas je razplet presenetil?

Vedel sem, da bo finale zelo zahteven, ker je bil Sašo res dober finalist, zato me razplet ni presenetil. Dal sem vse od sebe, ampak je Sašo dostavil boljše jedi kot jaz.

Glavno jed ste pripravili bolje kot Sašo. Nekdo od bivših tekmovalcev je komentiral, da je neverjetno, da ste se v finalnem dvoboju odločili za ocvrte medaljone. Zakaj taka odločitev, zakaj niste pripravili kaj bolj prefinjenega?

Menim, da lahko kreativen in inovativen kuhar iz vsake jedi naredi prefinjen krožnik, četudi so to piščančji medaljoni.

Koliko časa ste potrebovali, da ste sestavili svoj trihodni meni?

Nisem potreboval veliko časa. Edini problem, ki sem ga imel, je bil ta, da sem imel preveč idej in sem se težko odločil za tri jedi, s katerimi se bom predstavil.

Če bi lahko kar koli spremenili, kaj bi to bilo?

Meni bi pustil enak, bi pa vsako jed izboljšal in dodelal. Pri predjedi bi uporabil kapesante namesto fileja orade, pri glavni jedi bi bil pozornejši na peko piščanca in sladico bi dodelal pri okusih ter tehnikah.

Se vam je kdaj kakšen eksperiment ponesrečil?

Seveda se mi je, ampak sem se iz tega veliko naučil.

Bili ste najmlajši tekmovalec Masterchefa. Se vam zdi, da je bil Sašo zaradi tega v prednosti?

Zaradi tega je imel veliko prednost, ker ima že več izkušenj in znanja, ki meni še manjkajo.

Kako boste izkoristili prepoznavnost, kakšni so vaši načrti za prihodnost?

Odprl sem podjetje in pripravljam spletno stran, kjer bodo objavljeni zanimivi, moderni in inovativni recepti ter številne posebne sestavine, s katerimi bodo ljudje lahko pripravili super jedi. Dogovarjam se tudi za sodelovanje z restavracijami in s hoteli.

Kdo je vaš vzornik, s katerim slovenskim chefom si želite sodelovati?

Moji vzorniki so številni mednarodno znani chefi, lastniki najboljših restavracij na svetu, kjer dobim navdihe za zanimive jedi. Zelo sem vesel, da sem delal s Karimom in z Luko na Bledu, bi pa še sodeloval s kakšnih uspešnim slovenskim chefom.

Katera jed je za vas največji izziv oziroma kaj je za vas najtežje pripraviti?

Najtežje mi je bilo do zdaj pripraviti makrone, ki sem se jih lotil doma.

Deli s prijatelji