BRUNCH

Pozni zajtrk v zraku

Objavljeno 27. maj 2015 18.51 | Posodobljeno 27. maj 2015 18.51 | Piše: P. P.

Nuška Drašček je bila navdušena nad penino z bezgovim sirupom.

Takole je s tal videti pojedina nad Ljubljano. Foto: Polona Pirc

Skorajda poletni dan je bil kot nalašč za druženje s hugom, slovensko osvežilno pijačo Radgonskih Goric, ki so jo predstavili leta 2013 in je od takrat pravi (poletni) hit. Hugo je pijača, narejena na osnovi penine, ki ji je dodan pravi bezgov sirup. Primerno ohlajena in postrežena z nekaj ledu in kakšnim dodatkom je odlična poletna osvežitev. Gostitelji so huga tokrat postregli z ledom, rezinami limete in meto, poleti svetujejo za lahkotnost doliti še nekaj mineralne vode. Prave oboževalke pa so nam izdale še svoj recept – v stekleno posodo za bovlo nalijejo steklenico ali dve huga, dodajo led, limete in pa – narezane kumare. Tokrat so v radgonski kleti zopet pripravili presenečenje, saj so goste skupaj s cateringom Jezeršek prvi povabili na druženje – na nebu oziroma kar 50 metrov nad ljubljanskim Kongresnim trgom. Brunch nad mestom – oblakov k sreči ni bilo – je vsekakor doživetje, je pa priporočljivo, da se gostje ne bojijo višine. Kar nekaj jih je namreč bolj kot ne gledalo predse, 50 metrov se morda ne sliši veliko, a ko si v zraku in pogledaš proti tlom, se perspektiva precej spremeni. In kaj dobrega, poleg z bezgom obarvanih mehurčkov, so postregli na nebu? Brunch sestavljajo tri jedi – prva: file dimljene postrvi s smetanovim namazom s hrenom in drobnjakom ter korenček; druga: marinirani šparglji z govejim jezikom, mlado čebulo in jajčnim prelivom, in pa sladica: makron šefov poljub.

Hugo bolj v promet kot jedi

Iskreno povedano je šel hugo na nebu precej bolj v promet kot jedi. Za pogum, seveda. In tudi največji gurmani so se pozneje, trdno na tleh, okusnih jedi bolj slabo spomnili, saj je dvig nad prestolnico pognal po žilah preveč adrenalina, mnogi pa so se kar precej borili s strahom. Za željne doživetij vsekakor zelo zanimivo. 

Deli s prijatelji