VROČE

Pica s tangicami

Objavljeno 13. januar 2012 12.09 | Posodobljeno 13. januar 2012 12.09 | Piše: Boštjan Fon

Posebna ponudba na jedilniku gorenjske picerije.

Manekenka in misica Jinny Ribič, ki je po očetu Slovenka, po materi pa je podedovala čokoladno polt in ljubezen do pekoče tajske hrane, se je v piceriji v Stražišču z lastnikoma Borutom Kaštivnikom in Matjažem Slakom dogovorila, da bo naredila najbolj pekočo pico, kar so jih v dolgoletni zgodovini pripravili pri njih.

Dejansko je bilo res vse vroče pekoče! Ne le okus, tudi izvedba je bila na visoki temperaturi, saj je nabrita Jinny za kuharski pult prišla odeta v zelo malo tekstila. »Pri peči je vroče, zakaj bi trpela?« je dejala poredna Ribičeva in nato s svojimi začimbami pričarala pico, ki jo je poimenovala soi rambuttri, po eni najbolj znanih ulic v tajskem glavnem mestu Bangkok.

Vulkanska pica

Da je pica res vulkanska, je potrdil tudi priljubljeni Don Felipe, poznavalec vseh skrivnosti slovenske estrade, oziroma Filip Kocjančič, ki si je privoščil kos pice, na kateri je bila poleg že klasičnih sestavin še posebna mešanica tajskih začimb.

»Eden naročnikov pice soi rambuttri bo kot presenečenje dobil še posebno darilo,« nam je povedala Jinny in pokazala na svoje tangice. To bo pa res preklemansko vroča pica!

Deli s prijatelji