KARIERA

Novi podvig Mateja Zupančiča

Objavljeno 30. maj 2017 13.49 | Posodobljeno 30. maj 2017 13.54 | Piše: P. P.

Odprl je svoj lokal.

Matej Zupančič v svojem lokalu stavi na odlične torte in zmerne cene. 
Foto: Polona Pirc

V dneh, ko se njegovi sošolci mrzlično pripravljajo na maturo, Matej niza uspeh za uspehom. Najprej je postal Tuševa kuharska zvezda, nato je na tekmovanju v Kranjski Gori dvignil kuharskega oskarja, zdaj pa že drugi teden kot samostojni podjetnik vodi svoj lokal v Mercator centru v Grosupljem. V otvoritvenem mesecu, sploh v popoldanskih urah, vam utegne postreči kar sam. »Bančni račun sem z nabavo (skoraj) vsega potrebnega za prenovo lokala, ki sem ga vzel v najem, precej spraznil, zato drugih za zdaj še ne morem plačati,« je iskren. In doda, da si želi v petih do šestih letih odpreti svojo restavracijo.

Največje veselje pa Mateju pričarajo zadovoljne stranke, ki se vračajo. »Želim, da torta ni le lepa, ampak tudi dobra. V moji čokoladni torti je kilogram prave čokolade. Mnogi pravijo, da sem neumen, da ne dvignem cen, a želim, da so ljudje zadovoljni in da jim, ko pri meni naročijo na primer rojstnodnevno torto, ostane nekaj denarja še za darilo,« razkrije recept za uspeh. Sicer pa Mateja takoj po maturi čaka zaposlitev v Strelcu. »Kuhanje je moje življenje, sladice pa moja strast. V prostem času pečem torte in preizkušam nove recepte. Mlad sem, energije imam dovolj, počival bom, ko bom starejši,« pove z žarom. 

image

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.« 

 

Deli s prijatelji