SPRETEN

Najboljše cmoke 
je pripravil Matjaž

Objavljeno 09. oktober 2014 09.13 | Posodobljeno 09. oktober 2014 09.14 | Piše: Roman Turnšek

Znani Slovenci so se pomerili v kuhanju slivovih cmokov.

Tomaž Ahačič je cmoke lično okrasil. Foto: Vid Rotar

Da klasične jedi, kot so denimo slivovi cmoki, ni mogoče pripraviti kar z levo roko, so se na lastni koži prepričali tudi nekateri znani Slovenci. V tradicionalni ljubljanski gostilni Pri Katrci, ki bo prihodnje leto praznovala 110 let delovanja in ki ponuja predvsem slovenske specialitete in domačo hrano, so namreč tekmovali, komu gre kuhanje priljubljene jedi najbolje od rok. Za štedilnikom so se preizkusili pisateljica Azra Širovnik, manekenka in notranja oblikovalka Jana Koteska, glasbenik Tomaž Ahačič - Fogl in pevec ter maneken Matjaž Kumelj.

Tekmovanje je potekalo pod budnim očesom strokovne komisije, v kateri so bili direktorica gostilne Pri Katrci Andreja Stanonik, novinarka Špela Jereb in oblikovalec Žiga Cepič. V kuharskem izzivu je na koncu zmagal Matjaž Kumelj, ki je žirijo navdušil z najboljšim okusom cmokov, saj je vanje poleg sliv dodal gozdne sadeže in čokolado. Še bolj strogo komisijo od uradne pa so tekmovalci zagotovo imeli med estradnimi kolegi. Med gosti smo ujeli stand up komičarko Ano Marijo Mitić, nekdanje mistre Bojana Ilijaniča, Petra Klinca in Jureta Ruganija, glasbenega urednika Dragana Buliča in druge.

Deli s prijatelji