Vinska klet Goriška brda Dobrovo je pred nekaj dnevi gostila prav posebno praznovanje: okroglih 40 let je slavil eden najbolj znanih briških mesarjev Aljoša Peršolja. Nič čudnega torej, da so se mize ob tej posebni priložnosti kar šibile od dobrot iz gostiteljeve mesarije – manjkala nista niti Peršoljevi odlični delikatesi, kuhani in suhi pršut –, ki jih je odlično pripravil in lično postregel catering slavljenčevega prijatelja Robija Glažute.
Da se je poleg telesa razvajala tudi duša, so poskrbeli nastopi odličnih glasbenikov: poleg gostiteljevih sokrajanov Zarjana in Martine iz Hlevnika je nastopil še Briški kvintet, za njimi pa še priljubljeni Podokničarji, katerih nastop je bil pravzaprav rojstnodnevno darilo. Praznovanja se je udeležilo skoraj 150 gostov, najbolj vztrajni, in teh ni bilo malo, pa so rajali vse do sedme ure zjutraj.