Spletna mesta Dela, d. d., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

ODKRITO

Magnificova žena spregovorila o zahrbtni bolezni

Objavljeno: 13.09.2012 10:57

Barbara Pešut je za multiplo sklerozo zbolela že pred 20 leti.

  • Z asistentko
  • Magnifico

Barbara Pešut je žena znanega slovenskega pevca Magnifica, a manj znano je, da je Barbara tudi pesnica in da boleha za multiplo sklerozo. Čeprav jo je zahrbtna bolezen napadla pred 20 leti, o tem nikoli ni hotela preveč javno govoriti in bolezni obešati na veliki zvon.

V zadnjih letih je bolezen tako napredovala, da se pesnica ne more več gibati brez invalidskega vozička ali bergel, pred kratkim pa je priznala tudi, da ji v vsakdanjiku pomaga asistentka.

Hoče se dotikati dreves

Na youtubu je objavila posnetek, v katerem o svoji bolezni govori zelo odprto. »Ni treba, da grem na kolo ali teč, ker tega ne morem. Vseeno pa hočem iti v naravo in se dotikati dreves,« je o tem, zakaj potrebuje asistentko povedala Barbara, ki je priznala, da večino časa presedi.

»Ko pa vstanem, sicer s pomočjo asistentke in bergle, se počutim najbolje,« iskreno pravi pesnica, ki si ne dopušča, da bi bila zaradi bolezni prikrajšana za veliko stvari, pri tem pa ji pomagajo tudi Magnifico in drugi družinski člani.
 

Povezane vsebine

Osrednje novice

Lačen Evrope pred 200 leti postal knez male Elbe

Minevata dve stoletji, odkar je Napoleon reformiral otok pred Toskano.

Na zlati poroki oče Geza, sin Geza in škof Geza

V prekmurski vasi Tešanovci pri Moravskih Toplicah je bilo veselo.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Komentarji (1)

Slika za %user
Anonimen uporabnik 13. september 2012 ob 18:14

drzi se dekle!