NOVA PRIJAVA

Leon doživel zavrnitev, uteho išče v kuhanju

Objavljeno 08. februar 2015 12.39 | Posodobljeno 08. februar 2015 12.41 | Piše: A. K.

V Baru so ga zavrnili, zato bo poskušal še v priljubljenem kuharskem šovu.

Čeprav Leonu Kotniku v šovu Kmetija: Nov začetek ni uspelo priti do finala, pa kljub temu računa na to, da ga bodo sprejeli v kakšen drug šov, kjer bi lahko pokazal svoje veščine. Leon nam je zaupal, da so ga v Baru zavrnili, a ne bo obupal. Odločil se je namreč, da se bo prijavil v kuharski šov MasterChef. O odločitvi ni dolgo premišljeval, saj ga kuhanje od nekdaj zelo zanima. »Enkrat sem že poslal prijavnico za Gostilno, tako da sem si rekel, da moram poskusiti tudi tukaj. V kuhinji sem namreč zelo rad.«

Skuha, tudi če je hladilnik prazen

Meni, da bi se v šovu dobro znašel. »Rad sem ustvarjalen, ker tudi doma veliko kuham. Vedno skuham kaj novega. V hladilniku, tudi če je prazen, vedno najdem kaj in naredim kosilo.« Najljubše jedi nima, saj poje vse, kar se znajde na njegovem krožniku. »Enkrat sem pojedel rižoto s polži, pa sem si rekel, da se nima kaj zgoditi,« je povedal v smehu.

In kaj sam najbolje skuha ali speče? »Vsi hodijo k meni na palačinke. Pripravim tanke in brez maščobe, pečejo se lahko v vsaki ponvi in prijatelji vedno sprašujejo, kaj delam, da se mi nobena ne prime. Recepta ne izdam, ker sem ga izumil sam. Menda je to najbolje, kar znam pripraviti.« Ima pa še nekaj skrivnih receptov, ki jih ne želi deliti z drugimi. »Prijatelji, ki pri meni vedno izpraznijo krožnike, me sprašujejo, kaj dajem v hrano, da je tako dobra. Jaz pravim, da imam v žepu čarobni prašek, ki ga posujem po jedi. Gre za ljubezen do hrane, ki prihaja iz srca,« pravi Leon. Dodaja, da bi se v MasterChefu dobro znašel ravno zaradi tega, ker mu je kuha pisana na kožo. V prvem izzivu bi, če bi imel na voljo katero koli jed, pripravil rižoto.

Za dekle zelenjava

In kaj bi skuhal dekletu na prvem zmenku? »Ne vem, dekleta so malce težavna, kar se hrane tiče. Verjetno bi jo moral malce povprašati, kaj rada je. Dejstvo je, da bolj se bliža poletje, bolj so izbirčne in raje jedo zelenjavo. Mogoče bi ji pripravil kakšen zrezek, polnjen s šunko, sirom in kumaro v smetanovi omaki s pirejem.«

Deli s prijatelji