ZA SLADOKUSCE

Kuharski zvezdnik navdušil v Ljubljani

Objavljeno 20. maj 2014 15.36 | Posodobljeno 20. maj 2014 15.36 | Piše: P. P.

Iz prve roke smo preizkusili specialitete kuharskega virtuoza Rudolpha Van Veena.

Rudolph je dal nizozemskemu veleposlaniku Pietru Janu Landerbergu veliko dela. Foto: Polona Pirc

Nizozemski kuharski zvezdnik Rudolph Van Veen je minuli vikend že drugič obiskal Ljubljano in znova navdušil. Najprej je bil glavni gost druženja na vrtu nizozemskega ambasadorja v njegovi prijetni rezidenci v Kosezah, v neposredni bližini tamkajšnjega bajerja. Kulinarični virtuoz je gostitelja Pietra Jana Landerberga dodobra zaposlil, saj ga je izbral za pomočnika pri pripravi dveh od štirih svojih specialitet, s katerimi je pocrkljal brbončice povabljenih. Rudolph je zbranim zaupal, da se je kuhe treba lotiti kot plesa – zamižiš in se prepustiš glasbi. In tudi hrani se je treba prepustiti.

Pred povabljenimi je tako s pomočjo veleposlanika Landerberga najprej zamesil testo za omamno nizozemsko sladko specialiteto – mini palačinke z nizozemskim sirupom, maslom in sladkorjem v prahu. Ko je testo počivalo na hladnem, pa se je lotil še lososovih zvitkov, katerih priprava je potekala, kot bi ga spremljali na televiziji. Simpatični svetlolasi mojster ne skriva, da ima kuho rad, in tudi sam je poudaril, da je v jedi treba vključiti ljubezen. Poleg njegove odprtosti in preprostosti ter seveda izvrstnih jedi in receptov je to glavni vzrok za njegovo veliko priljubljenost povsod po svetu in tako seveda tudi pri nas.

Deli s prijatelji