ODDAJA

Kuhar si je kuhinjo stesal sam

Objavljeno 12. april 2015 15.41 | Posodobljeno 12. april 2015 15.42 | Piše: A. J.

V poplavi kuharskih oddaj smo dobili še eno na nacionalki, kuhar je Primož Dolničar, fotograf, o katerem se je zadnja leta govorilo predvsem v zvezi z ločitvijo od Anđe Marić.

Primož je v preteklosti že kuhal – tudi v televizijski oddaji. Foto: RTV Slovenija

Valu novosti na RTV Slovenija se je pridružila še ena: kuharska oddaja Z vrta na mizo, ki jo vodi Primož Dolničar, o katerem se je zadnja leta govorilo predvsem kot o fotografu ter enem od dveh glavnih junakov odmevne ločitve. In kako to, da bomo na malih zaslonih spremljali prav bivšega moža pevke Anđe Marić?

Vsakič na drugem koncu Slovenije

»Za sodelovanje s Primožem Dolničarjem se nismo odločili na podlagi avdicije, temveč zato, ker je pripravil odlično poskusno oddajo, ki smo jo v uredništvu iskali. Prav tako smo v preteklosti z njim zelo uspešno sodelovali. Bil je kuhar v oddajah Homo turisticus in v nedeljski oddaji TLP, kjer je že imel svojo kulinarično rubriko. Njegov koncept kuhanja na terenu z lokalno pridelano in sezonsko hrano je natančno to, kar smo želeli našim gledalcem ponuditi,« pojasnjuje odgovorni urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija, Mario Galunič.

Ena od zanimivosti oddaje, ki se vsakokrat odvija na drugem koncu Slovenije, je premična kuhinja, ki jo je izdelal kar glavni kuhar sam: »Imam podjetje za oblikovanje pohištva, v katerem sem oblikoval in izdelal premično kuhinjo, ki jo lahko vozim s seboj. V resnici ni tako velika, kot je videti na posnetkih – osnova je pult, ki v resnici stoji na dveh kozah. Ker hodimo naokrog in nimamo veliko časa, je bilo pomembno, da se jo hitro sestavi in razstavi. Ekipa potrebuje za postavljanje približno 20 minut.«

Recepti, ki jih Primož predstavlja v oddaji, so njegovi lastni: podobne je pripravljal v svoji restavraciji Izložba, ki jo je zaprl pred tremi leti.

Deli s prijatelji