GOSTILNA

»Ko sem videl to ribo oziroma ko je riba videla mene, ni bilo nobene fešte«

Objavljeno 06. september 2014 09.40 | Posodobljeno 05. september 2014 23.16 | Piše: Mo. S.

Na avdiciji za vstop v Gostilno išče šefa so se predstavili tudi moški kandidati.

Bine Volčič z jedmi letos mnogih ni prepričal.

»Pričakujem, da me bo kakšna jed tudi na rit vrgla,« je šef Bine razmišljal pred preizkusi moških, ki se potegujejo za vstop v resničnostni šov Gostilna išče šefa. Dekleta so avdicijo že opravila. Fantje so se prvi avdicijski dan predstavili s čisto svojo jedjo, je pa šef kmalu zablestel s svojimi izvirnimi komentarji.

Ko se jagenjček polula ...

»Izgleda res nelepo,« je Bine uvodoma komentiral enega od krožnikov, za katerega je dejal, da se je to delalo v 80. letih. Naslednji kandidat Edi je pripravil jed iz sipe in rižote, ki jo je poimenoval '70 odtenkov črne', Bine pa jo je pohvalil, saj da je zelo okusna in jo je Edi pripravljal z ljubeznijo. »Vidi se mu, da ima spoštljiv odnos do hrane,« je še menil šef.

»Zakaj misliš, da se ti je jagenjček poscal?« pa je Bine vprašal Damjana, ki mu je sicer pripravil zanimiv krožnik, a jagenjček, ki ga je preveč zapekel, ni dovolj dolgo počival. Poleg tega je ob njem na krožnik dodal že svinjino, kar šefa ni najbolj navdušilo. »Hedi je imel danes očitno svojo kuharsko oddajo, ker mi je, verjetno zaradi stresa, vse razlagal, kako se kaj naredi. In jaz sem se ob tem zabaval,« pa je šef komentiral naslednjega kandidata.

»Sploh znaš kuhati?«

Marko je Binetu predstavil 'purana na fešti'. »Ko sem videl to ribo oziroma ko je riba videla mene, ni bilo nobene fešte,« z jedjo ni bil zadovoljen Bine. Na krožniku je bil tudi surov krompir. Almirja je nato vprašal, ali sploh zna kuhati. »Ne more mi postreči ribe, ki je bila že ne vem koliko časa v skrinji. Tukaj se pri meni zaključi,« pa je komentiral pripravljeno ribo drugega kandidata, za katero je kaj kmalu ugotovil, da je bila zamrznjena. »Čutim okus zamrzovalnika,« je povedal Bine.

Marko G. je na avdicijo prišel kot večkratni dobitnik medalj z različnih kuharskih tekmovanj, zato je Bine od njega upravičeno pričakoval veliko. Sicer je priznal, da ga je malce mučila trema, Bine pa jedi ni preveč pohvalil. Menil je, da mu želi pokazati vse, kar zna, zato se je na krožniku kar naenkrat znašlo preveč stvari. Anže Š. je po kuhinji hodil precej zmedeno, saj za veliko stvari niti ni vedel, kje jih lahko najde. Pozabil je tudi na občutek za čas in je ob merjenju temperature vode povedal, da se ne zanaša vedno na svoje čute. Ves prepoten je Binetu ponudil jed, ta pa jo je kljub vsemu pohvalil.

Polhi

Matevž je delal jed iz polhov, ki ji Bine še nikoli ni jedel. »Zelo lepa harmonija vseh okusov,« je pohvalil porcijo, navdušen pa je bil tudi nad samim vedenjem Matevža v kuhinji, ki je bil sproščen, osredotočen – in čist.

Deli s prijatelji