Edi se je poslovil od šova Gostilna išče šefa, Bine pa mu je ob slovesu dejal, da je bil idealen sovodja, kot vodja pa predobrega in premehkega srca. »Moraš biti bolj jeklen, imeti trdno roko, udariti po mizi in ne vedno iskati kompromisov.«
Po vrnitvi Anžeta je zavladalo v hiši veselje. No, z izjemo Valeria, ki je priznal, da mu je hudo, ker so vsi njegovi prijatelji šli, in da je brez motivacije. Ostal je sam med tremi ... Anže ga je takoj po prihodu začel provocirati, češ, koga si je želel, da bi se vrnil. Marko je bil vesel: brez Anžeta si ne predstavlja ne življenje v kuhinji ne v »bajti«. »Še vam bom težil,« je napovedal Anže. In res je, saj ga je nova naloga, ki jim jo je dal šef Bine, spravljala ob živce.
Z zgolj tremi grižljaji bodo morali očarati finskega šefa. Sasu Laukkonen se ponaša z Michelinovo zvezdico, fantje pa bodo šefu kreacije postregli na žličkah. Sprva pogumni Anže je napovedoval, da se mora odrezati, da bo mogoče dobil še službo. No, kmalu se je izkazalo, da vse skupaj ni enostavno. Anže si ni mogel zapomniti niti imena finskega šefa, za nameček ga je razglasil kar za norveškega. Tekmovalce je skrbela tudi predstavitev v angleščini.
Bine je bil pred novim izzivom jasen: mala porcija, veliko okusov. »Ko daš grižljaj v usta, te mora 'butnt'. Pojdite na vse ali nič. Samo z enim grižljajem moraš gosta navdušiti.« Anžetu tri žličke niso bile jasne: »Moja osebnost in karakter presegata tri žličke in bi zahtevala šest ali sedem plošč.«
Vsi tekmovalci so imeli težave pri začetkih kreiranja jedi, še največ dela pa je imel Bine z Anžetom, ki ni zmogel razumeti, kaj mu šef pripoveduje. In je to tudi priznal. Ni bil podoben samemu sebi, saj ga izziv skrbi, in ostali tekmovalci so ga morali bodriti. Almir mu je razlagal vse, kar mu je povedal že Bine, pa Anže vseeno ni bil nič bliže rešitvi. »Anže ni tak kot po navadi. Resen je, nič se v kuhinji ne zafrkava. Šel je v črno luknjo. Nič mu ni jasno,« je prijateljevo stanje opisal Marko.