DIPLOMANT

Karim Merdjadi: Brez očeta mi ne bi uspelo

Objavljeno 11. junij 2017 09.09 | Posodobljeno 11. junij 2017 09.09 | Piše: A. K.

Diplomiral je s kuharsko pohvalo, bil pa je tudi drugi v razredu pri končnem izpitu. 


Šolanje na prestižni kuharski šoli je zaključil leta 1991. Foto: osebni arhiv

Karim Merdjadi je strasten gurman, svetovljan, sodnik priljubljenega šova MasterChef Slovenija, ne nazadnje pa tudi ponosni lastnik diplome s prestižne francoske kuharske akademije Le Cordon Bleu. Ob obisku nekdanjega sošolca Jordija Batallerja, s katerim se nista videla neverjetnih 25 let, so Karima preplavili spomini in iz arhiva je izbrskal fotografije, ki so bile posnete na dan, ko je postal ponosni lastnik diplome. Te pa zagotovo ne bi bilo, če Karimu oče ne bi omogočil šolanja, ki ga je ta zaključil davnega leta 1991. »Pripravil sem teletino, že takrat sem jo poimenoval teletina po slovensko. Šlo je za telečjo rulado z nadevom iz rumenjaka in beljaka. Danes bi temu rekli stara šola,« se spominja Karim, ki je diplomiral s kuharsko pohvalo, bil pa je tudi drugi v razredu pri končnem izpitu. 


image

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.« 

 
Deli s prijatelji