MASTERCHEF

Jelena o očitkih: Vesela sem, da nisem ovca

Objavljeno 04. junij 2016 11.45 | Posodobljeno 04. junij 2016 11.45 | Piše: A. K.

Tik pred polfinalom je iz MasterChefa izpadla Jelena Vadnjal.

Kako se počutite ob tem, da ste izpadli tik pred finalom?
Če izhajam iz tega, da je bil moj cilj, da ne izpadem med prvimi tremi tekmovalci, sem zelo zadovoljna. Absolutno nisem pričakovala, da se bom uvrstila med najboljše štiri. Na to, da bi tekmovanje zapustila kot najvišje uvrščena ženska, pa nikoli nisem niti pomislila (smeh). Sicer pa je vse za nekaj dobro in za nekaj slabo. In vesela sem, da sem se izognila stresu, ki ga bodo fantje deležni v polfinalni oddaji.

Kakšne težave ste imeli pri izločitvenem testu, v katerem ste morali v 47 minutah pripraviti trihodni meni za štiričlansko družino?
Nikakršnih, povezanih s kuharijo, in hkrati hude težave z utrujenostjo. Dva dneva pred snemanjem sem imela norišnico – tako doma kot tudi s podjetjem. Sebe nisem več dohajala in sem v treh dneh spala le nekaj ur. Po končanem prvem delu izziva (predjed, op. p.) enostavno nisem mogla več. V mislih sem imela samo, da nalogo opravim, dostavim zahtevanih 12 krožnikov in grem čim prej spat (smeh). In priznam, da o tem, kaj bo na krožniku in postavitvi MasterChef nisem razmišljala.

Kako bi opisali izkušnjo v MasterChefu?
Neprecenljiva izobraževalna avantura, polna osebnih izzivov in novih prijateljstev. Prav vesela sem, da sem spoznala Kamalo in Mateja, sotekmovalca, s katerima sem tudi po zaključku snemanj oddaj skoraj vsak dan v stiku.

Kateri izziv je bil za vas najtežji in zakaj?
Definitivno makroni, saj sem jih delala prvič in veljajo za sladico, ki redko uspe v prvo. Upam si trditi, da je bilo to hkrati tudi najbolj stresno. A so vse odtehtale sodniške pohvale in Karimove besede: »Tebi, Jelena, pa dam slaščičarsko kapo dol.«

Gledalci vam očitajo, da ste bili do nekateri tekmovalcev ostri, celo nesramni. Kakšen je vaš komentar?
Joj, to bi morali pa vprašati komentatorje, ker vam jaz težko pojasnim. Priznam pa, da mi je Anka »dvignila živec«. Še danes ne morem pozabiti njenega argumenta, zakaj kot vegetarijanka ne je rib. Zato ker ribe nimajo 'ateka in mamike'. In ker jih ne moreš dati v naročje in jih pestovati in božati. Igrala je na karto uboge gospe iz Prlekije, ki ji sotekmovalci z izjemo Darka želimo samo slabo. Češ da smo se zarotili proti njej, se ji posmehujemo … Poleg tega je v MasterChefu vse delala prvič, še mafine je prvič jedla (smeh). Prosim vas lepo, saj nismo bili na kuharskem krožku, ampak na kuharskem tekmovanju. Nisem povsem prepričana, da so bile vse njene solze pristne. Kamere so pokazale eno od njenih laži, ki pa žal ni bila edina (prestavljanje jedi po krožniku po dvigu rok). Pred sodniki je denimo rekla, da paljeno testo za krokembuš dela prvič. Dva dneva pred tem jo je paljeno testo vpričo vseh tekmovalcev naučil delati Matej. Bi bilo boljše, če bi hlinila, da mi je v njeni družbi prijetno? Če ji je uspelo preslepiti gledalce, sem jo jaz hitro prebrala. Komentatorje »pljuvače« pa je na meni motilo vse živo – od samozavesti, nalakiranih nohtov, do obrazne mimike, preklinjanja ... Si upam staviti, da ko je v eni od oddaj Darko nenehno preklinjal, pa ni nikogar zmotilo. Ah, kako znajo biti dvolični, mar ne? Jaz pa sem vesela, da nisem ovca. Da imam hrbtenico, da sem samozavestna, da se zjutraj lahko pogledam v ogledalo in nisem hinavska.

Vas je hči spremljala po televiziji?
Ne.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost?
Se odpirajo in so povezane s sladicami. Za zdaj so moje sladice na voljo v Hiši piva in kulinarike Katrca in od jeseni še na eni lokaciji na ljubljanskem Viču. To je potrjeno (smeh). Sicer pa je kratkoročni cilj krepitev prepoznavnosti spletne prodajalne www.ljubezennaprviugriz.si in širitev na hrvaški trg, dolgoročni pa lastna butična kavarna in slaščičarna. Bi pa vodila tudi kakšen atraktiven slaščičarski TV-šova – glede na številne prošnje za pomoč pri receptih in pri peki slaščic, ki jih dobivam na spletnih omrežjih in na službeni e-naslov, je pravi čas tudi za tak format. Vsa Slovenija peče sladice, zakaj ne bi poiskali najboljšega slovenskega amaterskega slaščičarja (smeh)?

Za koga boste navijali oziroma kdo si po vašem mnenju najbolj zasluži zmago?
Matej, za katerega menim, da ni samo talent, ampak mali kuharski genij. Ni le zakladnica znanja, to je tudi nesebično delil med tekmovalce. Sama sem se od njega veliko naučila in se še bom (smeh), poleg tega je igral pošteno igro. Ni opravljal tekmovalcev ali se jim posmehoval, ni šel »preko trupel« in ni bil hinavski.
 

Deli s prijatelji