KUHARIJA

Iz Špajze v Violino

Objavljeno 25. april 2014 00.47 | Posodobljeno 25. april 2014 00.48 | Piše: E. N.

Druga violina je tokrat gostila kuharja Erika Sorbaro in Grega Kurnika.

Kulinarično prijateljstvo med Starim in Gornjim trgom. Foto: S. N.

Aprilsko sodelovanje med gostilno Druga violina in restavracijo Špajza potrjuje, da lahko tudi bližnji lokali najdejo skupno točko delovanja in se medsebojno podpirajo. Povabilu, da s svojim izborom jedi obarva violinski meni meseca, se je odzvala priljubljena Špajza, ki jo zelo radi obiščejo domačini in tuji turisti.

Vsak mesec namreč v gostilnici na Starem trgu 21 kuha gostujoči kuharski mojster, ki tako podpre idejo integracije ter predstavi kuharske izkušnje in svojo kuhinjo na mesečnem meniju. Z domačimi kuharji sta se tokrat okrog štedilnika zasukala dva gosta, lastnik Špajze Erik Sorbara in njegov kuhar Grega Kurnik, ki mu je bil še posebno všeč predpasnik, na katerem se je košatil ročno izdelan petelin, izdelek varovancev Centra Draga.

O Špajzini kuhinji ni bilo treba posebej govoriti, saj se ve, da v njej kraljuje sredozemska kuhinja iz svežih, sezonskih sestavin, presenetila pa je novica, da bodo že to pomlad razširili svojo dejavnost z novim lokalom na Prulah ob Ljubljanici.

Štiri hode, za katere boste odšteli do žepa prijaznih 13 evrov, sestavljajo: koprivna juha s smetano in mandljevimi lističi, domači njoki z ostrigarji, panceto in tartufato, svinjska ribica s polentnimi žličniki v špargljevi omaki in čokoladna pena (mousse) z malinovim prelivom.

Deli s prijatelji