KJE BO?

Gostilna mora biti blizu Italijanom

Objavljeno 14. januar 2014 13.19 | Posodobljeno 14. januar 2014 13.20 | Piše: Polona Pirc

Zmagovalec Gostilne Tomaž Škvarč Lisjak išče lokacijo za odprtje svoje restavracije.

Veselita se novih izzivov. Foto: Polona Pirc

Zmagovalec šova Gostilna išče šefa, Vipavec Tomaž Škvarč Lisjak si po zmagi ni privoščil kaj dosti počitka, saj je že začel uresničevati svoje dolgoletne želje – imeti svojo gostilno. Ta vsekakor bo. »Ja, odpiramo, zelo kmalu, čeprav se Tomaž še dogovarja, kje točno,« nam je novico potrdila njegova žena Anita. Posla se bosta lotila skupaj, v veliko pomoč pa jima je družinska prijateljica Maša Božič, ki ima precej izkušenj v podjetništvu in jima zato daje uporabne nasvete, zato sta jo bodoča podjetnika že vzela za menedžerko.

Ker je Tomaž zaposlen od jutra do večera, sestanki, razni dogovori, preverjanje vsega mogočega se namreč vrstijo kot po tekočem traku, smo govorili kar z Anito. Tudi ona je poklicno vezana na gostinstvo, je namreč kuharica in natakarica, v novem poslu, ki prihaja v družino, pa bo prevzela papirologijo in naročanje. Dopoldne so otroci v vrtcu in šoli, zato ima čas za tovrstna opravila, popoldne bo z njimi, Tomaž pa v gostilni. Tega ritma so že navajeni, saj sta se, ko sta družino razširila še s tretjim otrokom, odločila, da ona ostane doma.

Tomaž se odloča med tremi ponudbami na treh koncih Slovenije – v Vipavi, Kopru in Ljubljani

»A ker vemo, kako je pri nas, Italijani pa so veliki gurmani in si zelo radi kaj privoščijo, vseeno razmišljava o lokaciji, ki jim bo blizu,« je realno iskrena Anita. Sicer je za novi začetek v teoriji že vse bolj ali manj pripravljeno: »Tudi jedilnik je že skoraj končan, ja, Tomaž doma veliko kuha in preverja ideje.«

Denarna nagrada je seveda že na računu, prišla pa je letos, ker je zmagovalec tako sam želel. Prav te dni ga čakajo sklepni dogovori v eni od ljubljanskih slaščičarn. Zanje naj bi kreiral slaščice, ki bi jih potem delali sami, seveda pa bi poskrbel tudi za izobraževanje tamkajšnjega kadra. Zakonca Škvarč Lisjak se pripravljata, saj ju čaka ogromno dela: »Ljudje že veliko sprašujejo in kličejo, kdaj in kje bo Tomaž začel kuhati, zato pričakujeva, da bo kar takoj treba delati na polno.« A kljub temu, pravi Anita, se tega iskreno veselita.

 

Deli s prijatelji