Ob slovenskem dnevu državnosti je 25. junija potekala slovesnost tudi v Indiji. V mestu Chennai je slovenski veleposlanik Janez Premože v sodelovanju s častnimi konzuli Republike Slovenije v Indiji pripravil sprejem za 200 gostov, povabljeni so bili tudi Slovenci, ki živijo in delajo v Indiji. Predstavitev slovenske kulinarike sta pripravila legendarni mojster Jožef Oseli in pomočnik, mladi in ambiciozni kuhar Iztok Gumzej, ki že 10 let kuha v gostilni Furman v Lukovici, čedalje pogosteje pa ga vabijo tudi na različne konce sveta. Kmalu bo obiskal najslovitejše kuhinje v svetovno znanem letovišču, Dubaju, v začetku naslednjega leta pa načrtuje pot v ZDA. Oseli in Gumzej sta na praznično mizo postavila prekmursko gibanico ter primorske njoke, ponudila še kranjsko klobaso, ob dobri hrani pa so gostje seveda okušali naše vino.
Kuharska mojstra sta na povabilo Amita Goela, častnega konzula Slovenije v Indiji, pripravila tedenski tečaj slovenske kulinarike za kuharske mojstre v hotelu Vivanta Taj v Chennaiju.