S predstavitvijo celotne ekipe in vselitvijo v hišo, ki bo najboljšim tekmovalcem dom kar 13 tednov, se je začel tudi tekmovalni del letošnjega šova Gostilna išče šefa. Šest tekmovalcev je šef Bine Volčič izbral v nedeljo, ti so lahko v studio prišli povsem olajšani, preostalih devet kandidatov pa je še bilo na trnih, med njimi jih je Bine v ponedeljkovi oddaji izbral še sedem.
In kdo so letošnji tekmovalci, ki se potegujejo kar za 100.000 evrov, eno leto pa bo zmagovalcu na voljo tudi sponzorski avto? Devetindvajsetletni Matevž Volk prihaja iz Šempetra pri Novi Gorici. Poklicni slaščičar, ki obožuje polnjene paprike, je Bineta doslej najbolj navdušil s predstavitveno jedjo iz polhov, blestel je med drugim tudi v prepoznavanju rib. Večkrat nagrajeni kuhar, 24-letni Marko Gorela, prihaja iz Portoroža, kjer je zaposlen v enem od hotelov, obožuje pa čufte s pirejem. Najmlajša je 19-letna hotelirka gastronomka Špela Klopčič iz Preloga pri Domžalah, Bineta je navdušila s svojo drznostjo in veliko željo po učenju. Almir Begič, star 27 let, je gostinsko-turistični tehnik iz Kopra, med puncami najbolj suverena v kuhinji deluje poklicna gostinska tehnica, 31-letna Nataša Gorenc iz Ljubljane, večini deklet pa bo prav gotovo najbolj všeč Gorenjec, poklicni kuhar, 25-letni Kranjčan Anže Oblak. Za 33-letnega Edija Vižintina iz Ankarana so najbolj značilni njegovi v uho vpeti veliki uhani, obožuje pa adrenalin in ribe. Tudi kuhar in slaščičar Valerio Lutman, star 30 let, iz Šempetra pri Novi Gorici, je navdušen gorski kolesar in hišni multipraktik. Ljubljančanka, 23-letna Tina Bolta, je slaščičarka, tik pred diplomo iz komunikologije, simpatični 30-letni Damjan Božič prihaja iz Rake in je tudi poklicni gostinec. Brez poklicnih gostinskih izkušenj so le trije: 31-letna Polonca Bregantič iz Brd, edina Štajerka, 21-letna študentka Pia Senčar iz Maribora, in še zadnji, ki mu je uspelo priti v ekipo, študent energetike, 21-letni Anže Šoštarič iz okolice Brežic.
Tekmovalce bomo v živo lahko videli kuhati že v četrtek, torej jutri, ko bodo na svojem prvem izzivu kuhali v prestolnici, na Pogačarjevem trgu, in sicer od 11. do 17. ure.