GNEČA NA TRŽNICI

FOTO: Tekmovalce okupirali, Bine priznal: Bilo me je strah

Objavljeno 11. september 2014 17.00 | Posodobljeno 11. september 2014 17.03 | Piše: A. K.

Tekmovalci so izpolnili Binetova pričakovanja, toda pred začetkom je bil kar malce prestrašen.

Na ljubljanski tržnici so se v dopoldanskih urah zbrali tekmovalci priljubljenega kuharskega šova Gostilna išče šefa. Ti so obiskovalcem v treh skupinah stregli jedi, ki so jih morali pripraviti v zgolj treh urah.

Čakali na zalogaj

In čeprav je vreme vse prej kot prijetno, dež oboževalcem ni preprečil, da bi obiskali tekmovalce in preizkusili njihove dobrote. Ob našem prihodu je bila gneča nepopisna, tekmovalci pa so trdo garali, da bi razdelili jedi vsem, ki so potrpežljivo čakali na svoj zalogaj.

Nad hrano navdušeni

Binetovi varovanci so se očitno dobro odrezali, saj je hrana navdušila prisotne. »Vse tri jedi so mi bile všeč. Jaz bi kar vse kuharje vzel domov,« nam je povedal starejši možakar, ki je prispel s svojo ženo. Povedal nam je, da vsak večer spremlja Gostilno in da se mu tekmovalci malce smilijo, saj morajo trdo garati, obenem pa jih je pohvalil in dejal, da »so zelo pridni in marljivi«.

Na dogodku pa ni manjkal niti šef Bine Volčič, ki je napeto spremljal dogajanje in se pomešal med ljudi, ki so mu zatrjevali, da je hrana okusna. Nas je zanimalo, kako so potekale priprave na dogodek in ali so tekmovalci izpolnili njegova pričakovanja.

Tri ure za 200 porcij

»Bilo je zelo naporno in mislim, da so bili tekmovalci postavljeni pred težek test. Pred dvema dnevoma so izvedeli, da festival 'street food' bo, niso pa vedeli, kako bo vse skupaj potekalo in kaj jih čaka. Na papirju so imeli napisane sestavine za kuho, čas za kuhanje pa so imeli danes od šeste do devete ure zjutraj. Se pravi, da so imeli samo tri ure časa, da so pripravili 200 porcij,« je dejal Bine.

Pozitivno presenečen

Nad zbranostjo tekmovalcev je navdušen. »Sem zelo pozitivno presenečen nad njihovo organizacijo in delom. Mislim, da so razumeli, kaj pomeni 'street food', in so se na to tudi pripravili,« pravi Bine, ki zaradi slabega vremena ni pričakoval gneče. »Bilo me je strah,« nam je priznal.

Veseli ga, da so ljudje zadovoljni s hrano. »Sem in tja pade tudi kakšna kritika, a to je normalno. Sto ljudi, sto čudi, pravijo,« nam je še v smehu povedal. 

Deli s prijatelji