SPOMINI

FOTO: Katja bi želvo poljubila, pojedla nikoli

Objavljeno 17. maj 2015 18.44 | Posodobljeno 17. maj 2015 18.44 | Piše: A. K.

Najpogosteje je potovala v Mehiko, na Jamajko, Bahame, v Kostariko, Honduras, Panamo in na Deviške otoke.

Obiskala je Mehiko, Jamajko, Bahame, Kostariko, Honduras, Panamo in Deviške otoke.

Tekmovalka kuharskega šova Masterchef Katja Černjak je po poklicu sicer grafična oblikovalka, v preteklosti pa se je preizkušala tudi kot natakarica na križarki. Dvaintridesetletnica, ki najraje pripravlja eksotično morsko hrano s kombinacijo pekočih sadnih okusov, se je leta 2005 odločila, da bo opustila študij in se odpravila na potovanje.

»Delo na ladji je bilo idealna priložnost. Takrat sem šla prvič v Ameriko, ki je dežela mojih sanj zaradi načina življenja, raznolikosti kultur in kulinarike. Medtem ko sem delala na ladji, sem se vedno trudila, da bi bila dobra delavka. S tem sem si izborila urnik, ki mi je omogočal, da sem imela prosto, ko smo bili zasidrani v pristanišču, da sem šla lahko na kakšno posebno kosilo,« se svojega prvega potovanja spominja Katja.

Najpogosteje je potovala po Atlantiku oziroma v Mehiko, na Jamajko, Bahame, v Kostariko, Honduras, Panamo in na Deviške otoke. »Povsod sem hodila jest v fine restavracije, bare in tudi kolibe, kjer so stregli street food. Postala sem velika ljubiteljica karibske in mehiške hrane, ki jo tudi sama doma velikokrat pripravljam, ampak žal še vedno premalokrat, saj mi to onemogoča omejena izbira eksotičnih sadežev in začimb v naših lokalnih trgovinah,« nekoliko razočarano pravi Katja.

Na svojih potovanjih je imela možnost pokusiti tudi veliko bizarnih jedi, še posebej jedi, ki so bile pripravljene iz različnih eksotičnih živali. »Teh seveda nisem pokusila, ker sem vegetarijanka. Niti na pamet mi ne bi prišlo, da bi jedla legvana, krokodila in podobno,« dodaja.

Deli s prijatelji