Na državnem barmanskem tekmovanju, ki ga je v hotelu Larix v Kranjski Gori že 21. organiziralo Društvo barmanov Slovenije, je nastopilo 25 mešalcev koktajlov. Pomerili so se v kategoriji aperitivnih koktajlov, ki jih pijemo pred obrokom, so večinoma suhi in po stopnji alkohola precej močni.
Pet minut za pripravo
Med seboj lahko zmešamo do pet različnih pijač v kozarcu za mešanje z ledom, nato pijačo prelijemo v ohlajen kozarec za koktajl in okrasimo s skrbno pripravljeno dekoracijo. Na odru hkrati nastopata dva barmana, ki imata na voljo pet minut za pripravo petih koktajlov. Najpomembnejši so okus, vonj in videz.
Edin odhaja v Peking
Najboljši koktajl je zmešal Edin Halačević, ki je po zmagi povedal: »Na podelitvi sem ob besedah nekdanjega predsednika Dušana Vrtovca, da ima leto 12 mesecev, razmišljal, ali je morda moja številka 12 zmagovalna. Ja, in res je bila.« Z zmago za koktajl, poimenovan extra jacquie, je Edin prislužil vstopnico za svetovno prvenstvo oktobra v Pekingu na Kitajskem.