BARVITA VEGETARIJANKA

Anka iz MasterChefa vznemirja 
sotekmovalce

Objavljeno 03. maj 2016 18.25 | Posodobljeno 03. maj 2016 18.27 | Piše: Polona Pirc

Rdečelasa Prlekinja, ki bo letos maja srečala abrahama, si je dom in družino ustvarila v prleški vasi Pristava pri Ljutomeru, kjer so znani po svoji vrtnariji.

Anka pravi, da posebne treme pred kamerami nima, a je v zakulisju vseeno skoraj nerazpoznavno nasmejana. Foto: Polona Pirc

Anka Alt je v kuharskem šovu MasterChef gotovo tista, ki pade v oko, če ne zaradi drugega, pa zaradi svoje posebne rdeče-oranžne pričeske, ki ji jo je oblikoval sedaj že izpadli sotekmovalec, frizer Sašo Kremič. Zanimiva je tudi zato, ker napreduje iz kroga v krog, čeprav je precej nesamozavestna in njeno kuharsko znanje še zdaleč ni vrhunsko. Težko tudi sprejema kritiko, zaprta je vase, zato se sotekmovalci včasih burno odzovejo nanjo. Anka je zelo čustvena, s solzami in občutkom žrtve, pred sotekmovalci se je opazno umaknila v svoj svet, kar pa seveda še veča razkorak med njimi. Med gledalci ima zato Anka tako prave nasprotnike kot oboževalce.

Zelo rada se smeji

Čeprav se nam je pred TV-zasloni morda zdelo drugače, pa je Anko presenetilo, da je bila pred kamerami že hitro brez treme – no, nekaj težav, prizna, je imela pri predstavitvah jedi sodnikom. Zase pravi, da je načelna: »To je lahko prednost ali slabost, saj sem včasih zaradi načelnosti tudi tepena. Sicer se rada smejim, a v oddaji to nekako ne pride do izraza. Pogrešam Prlekijo in vedno sem pozitivna,« se opiše. Da ji bo šlo pri izzivih tako dobro, ni pričakovala. »Tisti, ki ne živimo v bližini, smo v hotelu. Še vedno imam vsa oblačila kar v kovčku, sploh jih nisem zložila v omaro, ker sem pričakovala, da bom hitro odšla,« je priznala Anka, ki je zelo zadovoljna in ponosna, da se je tako zelo motila o sebi.

Rada bi prodajala svoje zelenjavne marmelade

Rdečelasa Prlekinja, ki bo letos maja srečala abrahama, si je dom in družino ustvarila v prleški vasi Pristava pri Ljutomeru, kjer so znani po svoji vrtnariji. Pred leti, ko je ostala brez službe, se je namreč odločila, da postane podjetnica, svojo ljubezen do pridelave zelenjave, zelišč in okrasnih rastlin pa je spremenila v posel, na začetku predvsem s pomočjo moža Toneta, sčasoma pa vse družine. V njihovi vrtnariji je ponudba pestra – pridelujejo odličen paradižnik, papriko, bučke, korenje, kumare, rdečo peso, gomoljno zeleno za zimske vitamine, lubenice in melone ter vse vrste buč. Ankina ljubezen so tudi zelišča, ki jih, sicer že deset let vegetarijanka, zelo rada uporablja tudi pri kuhi. Vzgajajo pa tudi balkonske rastline vseh barv in vrst, zasajajo korita ustvarjalnih ali čisto klasičnih kombinacij, s trajnicami polepšajo okolico hiš. Dela je torej več kot dovolj, vsa njihova zelenjava pa je pridelana ekološko.

Anka je znana tudi po domačih marmeladah. Ljudje zelo pohvalijo tisto iz buč, tudi paradižnikova je zanimiva. Zato bi denar od nagrade, torej 50.000 evrov, namenila za ureditev kuhinje za predelavo zelenjave, spoprijela pa bi se tudi z delavnicami za pripravo vegetarijanske prehrane. Njeni zadnji kuharski pogruntavščini, na kateri je ponosna in so ju domači pohvalili, sta ohrovtov čips z bučnim oljem in torta iz rdeče pese.

Preberite več v Suzy, naši novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite na brezplačno številko 080 11 99.

image

Deli s prijatelji