PREGLED LETA

2012: leto ločitev, porok in rojstev

Objavljeno 27. december 2012 08.25 | Posodobljeno 26. december 2012 23.55 | Piše: A.J.

Primož Peterka naj bi božične praznike le preživel skupaj z družino.

Čeprav sta velik del leta preživela ločeno, sta na nedavno podelitev Vikendovih gongov prišla skupaj (foto: Marko Feist, Novice).

Že astrologi so napovedali, da bo leto 2012 nadvse dramatično, toda z burnim dogajanjem nam v iztekajočem se letu niso postregle le zvezde na nebu, ampak so zanj bogato poskrbele tudi njihove zemeljske različice. Na domači rdeči preprogi letos ni manjkalo porok, ločitev, novih rojstev, še manj pa najrazličnejših pikantnosti in afer. Tako smo sledili dogajanju v družini Zrnec, kjer se ljubljenec občinstva, 34-letni igralec Jurij, ni le odselil od svoje žene Sabine, s katero imata hčerki, štiriletno Leni in Lolo, ki šteje leto in pol, ampak je povrhu vsega še pošteno prestrašil svoje oboževalce, ko je, namesto da bi po dolgem času nastopil na odru, pristal v bolnišnici, ker si je med vajami za predstavo Nežka se moži zlomil oba gležnja. Zakonca smo nedavno znova videli skupaj na podelitvi Vikendovih gongov.

Primož Peterka naj bi božične praznike le preživel skupaj z družino

Leto, polno vzponov in padcev, je preživljal še en Slovencem nadvse ljub obraz – smučarski skakalec Primož Peterka. V letu 2012 se je zdravil zaradi alkoholizma in se odselil od žene Renate, s katero imata tri otroke, sina Maja in hčerki Stelo ter Gajo. Čeprav se je Renata novembra letos na facebooku že podpisovala Bohinc in ne Peterka, je najnovejša novica o dogodkih v družini Peterka srečna: če verjamemo govoricam, naj bi letošnji božič preživeli vsi skupaj. V letu 2012 so se razšli 53-letni poslovnež Rajko Hrvatič in 22-letna manekenka Daša, šefinja protokola Slovenije Ksenija Benedetti, slovenski pevec Marijan Smode, igralci Bernarda Oman in Boris Kobal, Nataša Barbara Gračner in Brane Šturbej, pevka Maja Keuc in plesalec Anže Zalar, Oriana Girotto in Giani Poposki.

Poročni zvonovi so med domačimi znanimi zvonili kaj nekajkrat, med njimi tudi voditeljici Oti Roš ter dolgoletnemu igralskemu paru Viktoriji Bencik in Bojanu Emeršiču.

Otroci v 2012

Podmladka so se v letošnjem letu med drugim razveselili kuharski šef Bine Volčič, pevca Miran Rudan in Vili Resnik, nogometaš Zlatko Dedić, igralec Klemen Slakonja, kajakaš Peter Kauzer, telovadec Mitja Petkovšek, pevka Rebeka Dremelj ter voditeljici Ana Tavčar Pirkovič in Špela Močnik. Z novico o prvem potomcu sta nas še posebno presenetila nekdanja Playboyeva zajčica Sabina Mali in štajerski slavček Damjan Murko.

Televizijske gledalce je konec leta 2012 pretresla vest, da bo male zaslone zaradi bolezni zapustil legendarni voditelj večernih poročil Matjaž Tanko, ki je letos prejel tudi nagrado za življenjsko delo Društva novinarjev Slovenije. V velikem slogu naj bi se kot voditelj silvestrske oddaje vrnil Stojan Auer – a povratek je odpadel. V letu 2012 sta se za vedno poslovila legendarna meteorolog Miran Trontelj, ki je umrl konec novembra, in igralec Polde Bibič.

Za največjo afero leta 2012 je poskrbela podelitev viktorjev, kjer so znani domači komiki, kot so Boris Kobal, Gojmir Lešnjak - Gojc, Vid Valič in še nekateri drugi z zbadljivimi dovtipi na račun shoda trenirkarjev, združevanja ministrstev in ponarejenega spričevala razhudili aktualne oblastnike. Prav na tej prireditvi smo bili priča tudi najbolj svežemu novemu imidžu leta 2012: Ladu Bizovičarju, ki je bil videti, kot bi imel kakšnih 100 kilogramov več, kot jih ima.

Za najpikantnejši škandal leta je poskrbela Urška Čepin, ki jo je paparac zalotil med oralnim zadovoljevanjem gospoda, kar naj bi bila ena od storitev, ki jih je najslavnejša ločenka pod krinko, da opravlja masažo, ponujala moškim za denar. Presenetili sta nas dve vrnitvi na glasbene odre, in sicer legendarnih Sester ter fantovske skupine Game Over.

Deli s prijatelji