BRALEC POROČEVALEC

Zapeljal v križišče, bralec popenil: Izgubim živce, ko vidim, kako to delajo

Policija pojasnila, koliko znaša globa za početje voznikov, ko z avti zapolnijo križišče in ovirajo promet.
Fotografija: Tako so se vozniki zbasali v križišče. FOTO: bralec Aleksander
Odpri galerijo
Tako so se vozniki zbasali v križišče. FOTO: bralec Aleksander

Slabo vreme in promet nista najboljša kombinacija. Na mokrih cestah sta predvsem v središčih mest gneča in nervoza večji, vozniki pa počnejo (še) več neumnosti kot sicer.

Nekaj takega je opazil tudi naš bralec Aleksander, ki nam je poslal fotografijo, saj ga je prizor na njej, ki je (pre)pogost na naših cestah, pošteno ujezil. Več voznikov je zapeljalo v križišče za Bežigradom v Ljubljani, čeprav je bila kolona tako dolga, da so nato blokirali križišče. 

»Jaz res izgubim živce, ko vidim, kako to ljudje delajo in po nepotrebnem blokirajo križišče,« se je jezil bralec, ki ga je zanimalo, ali tako početje velja za prekršek in koliko znaša globa.
 
Preberite tudi:

FOTO: Razburjeni bralec: Parkirajo na pločniku, otroci pa po cesti


 

Policija odgovarja


Odgovor na bralčevo vprašanje so nam posredovali iz PU Ljubljana. Voznik, ki ravna tako, kot je razvidno s fotografije, krši določila 57. člena zakona o pravilih cestnega prometa. Voznik ne sme zapeljati v križišče, če bi zaradi gostote prometa, ovire ali drugega vzroka obstal v njem in oviral ali onemogočil promet vozil z leve ali desne, za kar je predpisana globa v višini 80 evrov. Vsekakor pa je treba pri kršitvah cestnoprometnih predpisov za vsak primer posebej upoštevati
vse okoliščine morebitnega prekrška ter pogoje, ki so potrebni za uvedbo prekrškovnega postopka, so pojasnili.
 
Preberite tudi:

FOTO: Dve beli vozili ustavili, ven skočili uniformiranci in ...​


 

Oškodovanci morajo imeti dovolj dokazov


Policisti lahko na podlagi posnetkov začnejo postopek, v katerem se ugotavljajo okoliščine prekrška in verodostojnost dokazov. Pri podaji prijave na policijo morajo oškodovanci posredovati dovolj podatkov o nepravilnem ravnanju, da se lahko policisti odločijo, ali so izpolnjeni pogoji za ukrepanje z izdajo odločbe o prekršku oziroma obdolžilnega predloga na pristojno sodišče, so še dodali.


 

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije