ŽALOSTNO

VIDEO in FOTO: Kot bi bil sodni dan: Slovenija dan po neurju razdejana

Toča, udari strel, nalivi – vse to je v petkovem popoldnevu in večeru prizadelo Slovenijo.
Fotografija: Kot pomaranča velika. FOTO: bralec Damjan
Odpri galerijo
Kot pomaranča velika. FOTO: bralec Damjan

LJUBLJANA – Nevihtni oblaki so prekrili Slovenijo, toča je razbijala okna, strehe, avtomobile. Marsikaj so ujeli naši bralci.

Bralec Marjan se nam je oglasil s Stražnjega Vrha, Dejan pa je poslal fotografijo iz Črnomlja, kjer je poškodovanih več sto objektov in na stotine avtomobilov.  

Kot pomaranča velika. FOTO: bralec Damjan
Kot pomaranča velika. FOTO: bralec Damjan

Posnetek iz Sevnice nam je posredovala bralka Nina

Kot smo poročali, je neurje prešlo Slovenijo od jugovzhoda proti vzhodu, kjer sta predvsem veter in močno deževje povzročila nemalo težav. O največji škodi poročajo s širšega območja Črnomlja, kjer je padala za jabolko velika toča. Pustošila je v naseljih Obrh pri Dragatušu, Breznik, Tanča Gora, Sela pri Dragatušu, Dragovanja vas, Kanižarica, Blatnik, Dobliče, Zajčji Vrh, Jelševnik, Stražnji Vrh, Talčji Vrh, Rodine, Sela pri Otovcu, Lokve, Otovec, Rožanec, Petrova vas, Mihelja vas, Ručetna vas, Dolnja Paka, Svibnik, Grič pri Dobličah in v mestu Črnomelj. 

Vzhod države sta prizadela hudo neurje in toča. FOTO: Uprava RS za zaščito in reševanje
Vzhod države sta prizadela hudo neurje in toča. FOTO: Uprava RS za zaščito in reševanje

»Škoda je nastala tudi na skoraj vseh strehah večstanovanjskih objektov v Kanižarici in mestu Črnomelj. Zaradi razbitih streh je voda zalivala stanovanja v zgornjih nadstropjih. Poškodovane, razbite in razkrite so strehe številnih stanovanjskih hiš in gospodarskih poslopij. Zaradi izredno debele toče so poškodovana vsa zunaj parkirana vozila, razbita stekla, poškodovana je pločevina. Toča je povsem uničila poljščine, sadno drevje, vinograde, škoda je v gozdovih, poškodovana je infrastruktura. Za odpravo posledic neurja je bil aktiviran štab CZ Občine Črnomelj. Gasilcem Gasilske zveze Črnomelj so prišla na pomoč tudi društva Gasilske zveze Metlika, v odpravljanju posledic neurja so sodelovali 350 gasilcev, delavci Cestnega podjetja Novo mesto in Elektra Ljubljana, županja Občine Črnomelj in zaposleni v občinski upravi. V odpravljanje posledic neurja so se vključili številni zaposleni v podjetjih in občani,« poroča uprava za zaščito in reševanje.
 





Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije