PREVERILI SMO

Prenovili bazen, otroci pa domov s poškodovanimi nogami

V priljubljenih in prenovljenih slovenskih termah pojasnjujejo, da ni tako hudo, kot pravijo nekateri obiskovalci. 
Fotografija: Terme Olimia. FOTO: Terme Olimia
Odpri galerijo
Terme Olimia. FOTO: Terme Olimia

PODČETRTEK – Pred dnevi so v Termah Olimia odprli prenovljen velnes center Termalija, ki so ga poimenovali Family Fun. Nov, prenovljen park je že privabil številne goste, ki so bazen obiskali s svojimi najmlajšimi, a če so nekateri nad novo pridobitvijo navdušeni, se najdejo tudi taki, ki imajo nekaj pripomb.

Otroci poškodovani, zabava končana


Na nas se je namreč obrnila bralka, ki pravi, da so sicer njeni otroci v prenovljenem delu nadvse uživali, a so, žal, domov odšli s poškodovanimi podplati, za kar naj bi bila kriva pregroba podlaga v bazenskih površinah. Zapisala je, da njeni otroci niso bili edini, ki so utrpeli poškodbe, teh naj bi bilo še veliko več, zaradi česar naj bi imele veliko dela tudi zdravniške ekipe v kompleksu.

»Trditev, da prihaja do številnih poškodb, ne drži in je absolutno pretirana in napihnjena. Dejstvo je, da je pri nekaj otrocih prišlo do manjših odrgnin na blazinicah prstov, ampak reševalci zaradi tega niso imeli nič več dela kot do zdaj,« je v odgovoru na naše vprašanje pojasnil Vasja Čretnik iz Term Olimia.

Dodal je, da je »bazen sestavljen z več različnih vodnih površin, ki se med seboj razlikujejo po globini vode in namembnosti. Namembnosti površin je prilagojena tudi bazenska podlaga. V delu, ki je namenjen igri, je bazen obložen z mehkejšo protidrsno podlago. V drugih delih bazena, ki so namenjeni starejši populaciji za plavanje in vodno masažo, pa je struktura obloge trša. Če se v tem delu otroci zadržujejo dlje časa in skačejo ter tekajo, lahko pride zaradi njihove nežnejše kože do površinske odrgnine.«

Terme Olimia. FOTO: Terme Olimia
Terme Olimia. FOTO: Terme Olimia

Ostaja tako, kot je


Na naše vprašanje, ali nameravajo glede na številne pripombe ukrepati in popraviti podlago, je odgovoril, da za to nimajo razloga, saj podlaga ni v okvari, je testirana in primerna za bazenske objekte. Take naj bi po njegovih besedah imeli tudi v drugih sodobnih in modernih bazenskih kompleksih v tujini. »Glede na to, da je objekt popolnoma nov in da je v uporabi šele teden dni, pa bomo seveda spremljali dogajanje. Ob tem pa moramo vedeti, da je bazen nov in da bo tudi voda s časom nekoliko obrusila mikrogranulacijo bazenske obloge, tako da bo tudi ta površina gladkejša.«

Čretnik je še pojasnil, da so na račun nove pridobitve prejeli več pohval in pozitivnih odzivov kot pa pritožb. Dodaja še, da so informacije, ki so prišle do nas, zgolj odziv peščice obiskovalcev in ne splošno stanje.
Terme Olimia. FOTO: Terme Olimia
Terme Olimia. FOTO: Terme Olimia


Ste tudi vi opazili kaj nenavadnega in neobičajnega? Pišite nam, z veseljem bomo preverili in objavili vašo zgodbo.

 
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije