PREPOVEDANO

FOTO: Tujci kar »na črno« zasedli zasebno zemljišče tik ob Blejskem jezeru

Globa za tovrstno početje znaša natančno 83,46 evra.
Fotografija: Bled FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Bled FOTO: Jure Eržen/Delo

BLED – Bralci ste nas obvestili o fotografiji, ki se je v teh dneh delila po družabnih omrežjih. Prikazuje množico ljudi, ki so postavili precej velik črn šotor kar ob Blejskem jezeru, v bližini znamenite vile Prešeren, in uživali v razgledu na grad, ki se nahaja na vzpetini. Kampiranje na površini, ki so jo zasedli, naj ne bi bilo dovoljeno.


Na tamkajšnjo policijsko upravo smo naslovili vprašanja, ali so obravnavali dogodek. »V enem primeru preverjanja šotorjenja več oseb na območju Bohinjske Bele policisti včeraj niso ugotovili nepravilnosti iz svojih pristojnosti. Drugih prijav v tej zvezi včeraj niso obravnavali,« so nam včeraj sporočili iz PU Kranj.

Pa smo se obrnili še na občino Bled. 


Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Bled, Bohinj in Železniki je v postopku ugotovil, da na zasebnem zemljišču na območju vile Rikli, brez soglasja lastnika, kampira skupina šestih državljanov Nemčije. »Zakon o varstvu javnega reda in miru (Uradni list RS, št. 70/06) v 18. členu določa, da se, kdor kampira na javnem kraju, ki za to ni določen, ali na zasebnem prostoru brez soglasja lastnika ali posestnika, kaznuje z globo 20.000 tolarjev (83,46 evra),« so še dodali.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije