NA KROŽNIKU

Za najmočnejše želodce

Objavljeno 24. avgust 2014 21.30 | Posodobljeno 24. avgust 2014 21.30 | Piše: A. P.

Velika žaba na japonskem krožniku še mežika, medtem ko jo jemo.

Najmanjša žabica na svetu.

Ni skrivnost, da imajo Japonci prav poseben odnos do kulinarike, ki pogosto vključuje tudi uživanje živih živali, predvsem mehkužcev. No, zadnji hit iz dežele vzhajajočega sonca je res za le najmočnejše želodce. Gre za jed iz velike žabe, ki ji kuhar pred vami odreže glavo, ji odtrga kožo in jo nareže na kose, preden jo postreže z ledom, sojino omako in limono. Vse skupaj se zgodi tako hitro, da žabje okončine še vedno trzajo, oči pa celo mežikajo, ko se obiskovalec že masti z mesom.

Mojstrica japonske kuhinje Mamie Nišid iz New Yorka je razkrila, da to sicer ni značilna japonska jed: »Ne bi rada, da bi ljudje dobili vtis, da je to hrana, v kateri uživajo Japonci. To je bizarno.« Fotografije te jedi so nastale v restavraciji na sloviti Poti spominov v Tokiu, kjer slovijo po nenavadnih jedeh, kot so želve, testisi svinje, kačji napitki, pečeni močeradi in žabe, ki jih jemo, medtem ko jim še bije srce. Gostje restavracije v okrožju Šunjuku, kjer je omenjena ulica, pričakujejo, da bodo lahko poskusili eksotične jedi. Posnetek omenjene žabje glave se je medtem že znašel na spletu, ogledalo si ga je več kot milijon ljudi, večina je zgrožena. Drugi pa menijo, da mora vsaka žival umreti, če želimo jesti njeno meso. 

Deli s prijatelji