Oktobra 2011 so na Mednarodno vesoljsko postajo poslali stekleničko nedozorjenega viskija. Potem ko se je žganina lani vrnila na Zemljo, je imela občutno drugačen okus od vzorcev, ki so ostali na domačem planetu. Pobudnik tega nenavadnega eksperimenta je bil dr. Bill Lumsden iz destilarne Ardbeg na Škotskem, ki je po pokušini dejal: »Izrazili so se povsem drugi dimasti okusi, ki jih na Zemlji še nisem srečal.«
Po njegovem prepričanju bo imelo to odkritje močan vpliv na industrijo viskija. Znanost, ki se skriva za pošiljanjem viskija v vesolje, je povezana s poskusom raziskovalnega podjetja NanoRocks. Njihov cilj je odkriti, kako mikrogravitacija vpliva na vedenje terpentinov, ki jih lahko najdemo v številnih jedeh in pijačah. »Naša odkritja bodo nekega dne odločilno vplivala na pridelavo pijač. V prihodnosti bi lahko z analizo odkrili, katere sestavine se pojavljajo v viskiju določene starosti.«