Večina otrok se spomni razočaranja, ko so prijeli v roke prvo čokoladno velikonočno jajce in ugotovili, da je votlo. Nekoliko se je omililo, če se je v sredini slučajno skrivala igračka, drugače pa so jajca pogoltali, še preden bi se jim čokolada lahko stopila v prstih. No, zdaj lahko malčke in sladokusce razveselimo z novico o prvem polnem čokoladnem jajcu. Na prodaj je v štirih okusih, vendar je veliko dražje od jajc, ki smo jih bili vajeni kupovati doslej.
Izdeluje jih britansko podjetje The Solid Chocolate Company, jajca pa so domiselno sestavljena iz 42 kosov, tako da jih lažje jemo. Dokler so vsi koščki na svojem mestu, je jajce sestavljeno, nato pa se začne spreminjati in manjšati. Posežemo lahko po okusu mlečne čokolade, temne, bele in karamele. Slovenci se do tega priboljška najlažje dokopljemo z nakupom na spletu, na amazonu bomo za jajce odšteli debelih 30 evrov. »V jajcu je 34-odstotna vsebnost kakava, v nasprotju z večino čokoladnih jajc, ki so zdaj na trgu, naše ni pretirano sladko in težkega okusa,« so se pohvalili izdelovalci. Prav tako so razkrili, da so na splošno prvi, ki so začeli masovno izdelovati in prodajati velikonočna jajčka. »Ni treba biti znanstvenik, da ugotoviš, da lahko jajce sestaviš iz dveh trdih polovic, no, to za nas ni bilo dovolj dobro. Hoteli smo izdelati jajce iz trdnih kosov, ravno prav velikih, ki jih nato lahko sestavimo v jajce.«
Ne nazadnje je masivno velikonočno čokoladno jajce tudi igra, saj ga lahko sestavljamo. Seveda pa moramo biti ob tem previdni, da se ne spozabimo in koščkov sestavljanke po nesreči pojemo.